hits

Autismemor

Jeg er alenemor til Felix som har fått diagnosen barne autisme - tidligere kalt Infantil autisme Bloggen handler om hvordan det er å leve med en diagnose.

Et oppsummering av 2017

 • Publisert: 19.12.2017, 07:01
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Vi nærmer oss slutten på 2017-  Dette året har gått veldig fort, mye nytt har skjedd.

  Jeg har fått ny jobb (Cutters)

  Felix har begynt på skolen.

   Vi har vært på Kreta(ny plass i år )Og vi har vært i Tyrkia.(stamstedet)

  Felix har fått en barnevakt -En kul 17 år gammel gutt(sønnen til bestevenninnen min) Og det er kjempestas for Felix å få en kul gutt som barnevakt:-)

  I fjor (desember) begynte Felix å signalisere at han trengte litt mer frihet... 

   Og  det er ganske naturlig at de som har spesielle behov,manglende språk kanskje blir mer overvåket enn andre jevnaldrende barn- Han ville for eksempel være på rommet sitt alene å leke, og han ville vente nedenfor blokken hvis jeg måtte løpe opp i leiligheten for å hente noe. Han er blitt stor ,og behovene har endret seg.

  I vår følte jeg at vi gikk noen steg  tilbake, Felix var mye misfornøyd , lei barnehagen og turen om morgenen var kranglete -

  Men  sommerferien gjorde susen - Og Felix taklet skolegang, og taxi kjøring over all forventning!

  Når jeg tenkte at jeg skulle hente Felix tidligere på skolen så merket jeg tydlig at Felix egentlig ikke hadde behov for å dra hjem tidlig..(det var så gøy på Sfo).

  Felix har også vært i sitt første barne bursdag besøk (stor stas med hoppeslott) Felix har vært med på skole opptreden( Tårene mine trillet og jeg holdt på å sprekke av stolthet)Når vi var på Leos lekeland kunne jeg drikke kaffe for første gang slik de andre foreldrene gjorde -Og det er det støttekontakten til Felix som skal ha æren for-hun har tatt Felix med på lekeland og latt han få utfolde seg:-)

  Vi har gått fremover, og Felix har blomstret på skolen:-) Jeg er så glad for at fikk plass der på Loddefjordskole, han gjør ting der som ikke han gjør hjemme(feks spiser hotdog)Han er mer sosial og utrolig blid for tiden. 

  Vi var på Julefest på skolen, og stolt fikk jeg oppleve Felix opptre med de andre elevene-  Det var en fantastisk opplevelse og tårene mine trillet.....

  Jeg har nylig hatt en samtale på skolen med lærer,PPT og Autisme team- Og det var fantastiske gode tilbakemeldinger-

  Også fikk jeg høre en skjønn historie fra Kirkebesøket med skolen- 

  De var spent på hvordan det ville gå(utfordringer med å sitte stille) Men Felix var overveldet når han kom inn i kirken, synes tydeligvis dette var stort og flott:-)

  Felix lå så hodet sitt ned på læreren sitt fang og sov seg gjennom Gudtstjenesten:-) ble vekket og var blid og fornøyd!

  Det er så utrolig godt at jeg kan levere Felix i taxien om morgenen og vite at han er i de beste hende, Felix er så glad i læreren og de andre  som jobber der. Og han gir bort masse klemmer  til de(spesielt til læreren) 

   

   

  Vi startet året med tannlege besøk, Felix gikk motvillig inn men vi gikk ut strålende glad!

  Null hull:-)

  Felix sluttet i barnehagen i vår (han har hatt mange fine år, men så ble Felix plutselig for stor  - og da var han veldig klar for Skole:-)

  Felix sitt første 17 mai tog - Det ble en suksess:-)

  VI prøvde en ny Ferie plass- det gikk veldig bra, selv om vi savnet stamstedet:-) 

   

   

  Felix er glad i ferie...

  Skolestart

  Vi tok oss en høsttur til stamstedet:-) Side village 

  Vi har fått oss masse fine skogsturer-Felix er supersprek!

   

   

  Felix og barnevakten Aleksander( Første møte-Felix er ikke så veldig sjenert;-)

  Jeg har fått ny jobb-Fantastisk arbeidsplass med fantastiske kollegaer:-)

   

   

  Felix og Morfar- Felix forguder morfar og omvendt:-)

  Felix sin andre mor- Mormor som gjør alt for han:-)

   

   

  Felix og min bestevenninne( tante Hege) som har passet Felix og vi har vært på ferie med mange ganger:-)

  Og vi har til og med fått oss en  kort jentetur(en dag)

  Foreldrene mine,Hege , og de som jobber med Felix har vært fantastisk- Jeg skylder de en stor takk og mange klemmer for de er så støttende og hjelpsomme:-) Felix og jeg er utrolig heldige:-) Nå er det en uke til Jul -Og jeg er kjempespent på hvordan det blir, i fjor kunne jeg ligge gavene under treet uten at Felix gikk bananas:-) 

   

  Ikke minst er jeg heldig for jeg har en fantastisk kjærlig, begeistret og morsom sønn:-)Verdens kuleste reisekompis!

  Ved å bli kjent med deg Felix, har jeg lært meg selv å kjenne - Du er fantastisk!

  Å lære å leke

 • Publisert: 03.12.2017, 09:16
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Da Felix startet på skolen i år, fikk jeg tilbakemelding på at han  er "flink til å leke, og jeg har skjønt at det er mange på (autisme) spekteret som kan ha vansker med å finne ro i leken.

  Frem til Felix var fire år kunne han ikke leke, han bare gikk rundt om kring og flyttet på ting,  tok ting  fra hverandre (ødela leker) - Og  han var så urolig at jeg alltid måtte dra han med meg   ut kjempetidlig i helgene slik at jeg kunne "slite han ut"  Heldigvis   så sov han som rege noen timer når vi kom inn igjen slik jeg fikk hentet meg inn.

   Jeg har brukt  tid på å prøve   vise Felix hvordan han skal leke, hvordan bilene kjører, flyene flyr osv - vi har nesten bodd på gulvet på lekematter.Og hvis jeg har sett at han har vist interesse for noen spesielle ting har jeg investert i nye leker - og ja når jeg ser på det nå så har det vært en lønnsom investering:-) Når vi har reist på Ferie har jeg tenkt slik at siden han ikke er is spiser, vi bruker ikke penger på fornøyelsesparker, så bruker vi  de pengene på leker som interesserer han.

  Nå for tiden ser Felix på youtoube, hvordan de kjøre biler,  hvordan bilene "kappkjører"  og Felix  imiterer  (han er ganske god på imitasjon)- Og han finner frem  ti alt selv -  youtoube videoene-

  Og selv om det er kjedelig at lekene hans flyter overalt innimellom (det ser ut som vi har hatt razzia)så har jeg tenkt at han blir kreativ og mer motivert for å leke hvis ikke alt er så regulert hele tiden-  for ha litt kontroll rydder jeg bort det som ikke han viser så mye interesse for.

  Leken har gjort Felix mye mer rolig , og vi trenger ikke "storme" ut 0800 på en søndagsmorgen:-) Jeg kan faktisk ha en avslappende start på søndagen, for Felix vil gjerne sitte inne å leke til 1100:-) God søndag:-)

  Det er gøy å se på Felix når han leker- han er kreativ- og jeg finner ofte mine ting i hans lekekasser:-)

  Lekene er også med på resturant-  det viktigste er da å finne en spiseplass som har god plass:-)

  Så lenge lekene er med kan Felix finne ro selv på en hektisk flyplass