hits

Autismemor

Jeg er alenemor til Felix som har fått diagnosen barne autisme - tidligere kalt Infantil autisme Bloggen handler om hvordan det er å leve med en diagnose.

Godt nytt år

 • Publisert: 31.12.2016, 08:11
 • Kategori: Blogg
 • 3 kommentarer
 • Jeg liker at vi nærmer oss en ny begynnelse - Det er noe magisk og vakkert med en ny start.

  Det er mange som gjør feil (inkludert meg selv)og det er fint å få en ny begynnelse:-) Og vi lærer ikke av feilene våre,men vi lærer når vi reflekterer over feilene våre(uten bedømmelse)

  Selv starter jeg som regel ikke på nyttårsforsettene (eller målene for det nye året)1 januar - men slutten av november.For når jeg har bestemt meg for noe vil jeg bare komme igang for hvis jeg utsetter det så skjer det som regel ikke.

  Det er som å lage seg en liste over gjøremål-  og hvis du starter med de gjøremålene  du har minst lyst til å gjøre så blir du veldig fornøyd med deg selv:-)Jakten på godfølelsen som du selv skaffer deg!

   

  Jeg hadde satt meg en del mål for 2016- Mesteparten kan jeg krysse av som fullført - og del gjenstår.(Jeg er ofte litt urealistisk)

  Hadde jeg ikke skrevet  ned målene mine så hadde jeg sikkert ikke fullført noe ,får det er noe forpliktende over det å skrive det ned-det å lage en avtale med seg selv.

  Jeg har hatt noen dager med å rydde skap,og pakke bort de tingene vi ikke trenger og bruker- Det er litt sånn i feng shui s ånd det å fjerne de tingene som ikke gir en glede,som bare skaper rot.

  Og jeg oppdager hvor lett er å tviholde på ting som ikke jeg bruker - Hvorfor?  Det  er vanskelig å gi slipp- men en fantastisk lettelse når jeg gjør det. Hodet mitt blir like ryddig som hjemmet mitt.Jeg er hverken tankene mine eller tingene mine..

  Og for meg er det et fint ritual for å ønske velkommen det nye året.Bort med det som ikke tjener meg- Både fysisk og mentalt.

   

  I fjor hadde jeg som et av mine nyttårsforsett at jeg skulle bli flinkere på å annekjenne og verdsette andre.Det ønsker jeg å ha det kommende år også.Jeg har tror på å dele mer positive ting enn negative- Ros og anerkjennelse gir gode ringvirkninger..

  Hvis jeg skal tipse mange av de fine menneskene jeg har rundt meg om et bra nyttårsforsett så er det,

  VÆR SNILLERE MED DEG SELV!! Jeg kjenner så utrolig mange bra mennesker som går på akkord med seg selv og ikke forstår at de fantastisk slik de er!

  Hvis du tar vare på deg selv- så har du mer å gi til andre også..VINN-VINN:-)Gjør mer av det du liker - og spør deg selv minst en gang for dagen -  "Hva vil jeg?

   

   

   

   

  Felix og jeg skal ha en rolig nyttårsfeiring- Vi har hatt en veldig sosial desember,og Felix har vært veldig deltagende- Og det å kle seg ut liker ikke han -og ikke er han interessert i godteri heller :-) Det blir en sushi middag i morgen med en av mine beste venner Christian:-)Christian er blitt som et familie medlem for meg - han er med i familieselskap og ferier:-)

  Takk for dette året, takk for alle de fine og gode tilbakemeldingene jeg har fått på innleggene jeg har skrevet. - Jeg er veldig takknemlig:-)

  Jeg er klar for 2017. 

  Jeg ønsker dere et riktig godt,spennende,fredfylt og et morsomt nyttår!!

   

   

   

   

   

   

   

   

  Vår julefeiring

 • Publisert: 26.12.2016, 08:07
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Da er julefeiringen vel overstått.

  For Felix tror jeg dette har vært den beste julefeiringen han har hatt ,til tross for at mormor ble syk før juleselskapet og var nødt til å dra hjem-og havnet på sykehus og der er hun enda.Men vi prøvde å håndtere det på best mulig måte

  - Vi hadde en hyggelig middag med min Far,min kusine og hennes tre barn som er voksne) 

  Jeg var spent på om hvordan Felix ville håndtere  at gavene lå under treet- og det gikk kjempebra!Litt masing som barn flest:-) (Han hadde fått åpne noen gaver tidlig på dagen)

   Felix klarte å holde roen (var tålmodig),spiste kalkun pølsene og fetaosten sin mens vi andre hadde juletorsk og pinnekjøtt:-)Jeg foretrekker fisk:-) 

  Felix var våken til kl 22,  og for et par år siden var det helt utenkelig å forandre på leggetider- det var katastrofe!

  Det er utrolig godt å oppleve at det har vært mulig på å forandre på de rutinene- jeg har selvsagt vært nødt til å gjøre det forsiktig- 

  I går på første juledag fikk vi vært noen timer ute i regnet,det var utrolig deilig(spesielt når vi kom inn igjen)Vi hadde besøk av en av mine beste venner Christian :-) En rolig dag der Felix fikk leke med lekene sine( i hele leiligheten)Og jeg var selvsagt bekymret for min mor som var på sykehuset,men vi holdt kontakten på tlf   Og til tross store smerte var hun ved godt mot :-) Vi drar å besøker henne i dag -det er litt uvisst om hun må operere- (utposninger ved tarmen) 

  Vel litt dramatikk ble det,men alle håndterte det så godt som mulig- Vi får ta igjen kosen med mormor når hun blir bedre. 


  Felix har fått ny dress:-)
     Senere i dag skal vi besøke Mormor på sykehuset,men ellers er det meldt  uvær og vi er blitt oppfordret til å holde oss innendørs i dag(håper det ikke blir så ille)

  Ha en nydelig romjul alle:-)

   

   

   

  Tilbakeblikk på 2016

 • Publisert: 23.12.2016, 09:46
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Vel,det er muligens alderen min - men jeg synes året har gått veldig fort...

  Det har vært et intenst år.Faktisk to rettsaker- Første var i januar-der jeg brukte nesten to dager,og avga forklaring  hele første dagen før rettsaken ble utsatt.

  Det har tatt mye energi fra meg- og fra Felix. Rettsak nr to var i august-med et utfall som gikk i mitt favør.

  Januar begynte også med er reporter fra ukebladet Hjemmet-som kom hjem for å skrive om livet med Autisme.Jeg synes det var fint å kunne belyse de positive sidene av vårt liv-For det er klart at det er krevende,og det er mange kamper som skal kjempes- Men alt i alt så har vi et rikt liv.

  Et liv som kreves tilpasninger,prøving og feiling.

  Den viktigste nøkkelen for et godt liv er å ikke sammenligne seg,eller barnet sitt med andre.Ikke tenk at alle har det bedre enn deg. Og ikke tenk at en diagnose er et hinder for å leve et morsomt og rikt liv.
  Felix synes det var gøy å ha besøk av reporteren fra ukebladet Hjemmet.

   

  Videre så var jeg så heldig å få innvilget utsatt skolestart for Felix - det var en utrolig lettelse.

  Felix fikk også støttekontakt- Det begynte med at han var litt motvillig til å være med støttekontakten,til at han nå står i vinduet å ser etter henne etter  jeg har fortalt Felix at hun skal komme å hente han:-)

   

  Og vi har vært på Ferie..feriene våre med krevende flyturer har vært en fantastisk investereing -Felix modnes og herdes for hver tur.Det har gjort han mer robust og tøff- Og han tåler så mye bedre forandringer.


  Felix er en super "reisepartner"


  Felix elsker havet-han liker det best når det er så store bølger at vi må holde oss i strandkanten:-)


  Å være ute på kafeer og resturanter har gått fra å være umulig til ganske bra:-)
  Jeg fikk faktisk testet ut solsengene ved bassenget i år for første gang(en liten stund;-)

   


  Å vente på bagasjen er kanskje det mest krevende med ferien-Felix vil helst løpe på bagsje båndet....

   


  Høsten var litt krevende, Felix var mye sint og lite lysten på å jobbe med oppgaver i barnehagen - Han var nok  preget at jeg hadde lagt en krevende tid bak meg- mitt stress ble hans stress...desverre men det var nok ikke til å unngå:-( DEt er nå slik at disse barna med både autisme og Adhd er veldig sensitive og jeg merker at Felix ofte speiler meg.

  Og da må det gjøres tiltak.

   

  Vi er kommet i gang med Adhd utredning,(håper det ikke tar for lang tid)

  Vi er også i gang med å søke skoler,jeg søker på skoler med forsterket avdeling og på steiner skolen.Det blir spennende!Jeg føler heldigvis at jeg har god dialog med Ppt og Autisme team - at jeg kan lufte mine bekymringer og få gode råd:-)

   

  I høst fylte Felix seks år.I år  er den første bursdagen jeg føler at han har synes det var stas å ha bursdag, og vi har deltatt i vårt første juleverksted som gikk over all forventning:-) Det er fantastisk å se fremskritt - Og det er de små endringene som er viktige å legge merke til å glede seg over,for det viser at ting tar tid - men med en innsats så er det mulig :-)

   

   

  En annen liten ting som jeg opplever som veldig stort -er at vi har ved to middagsbesøk/familiebesøk  kunne legge bort ipad- Og den har vært helt nødvendig tidligere.

  Det er flere som spør meg og Felix gleder seg til jul,eller om han er stresset over julen( Å bli stresset i julen med alt oppstøyet  er veldig vanlig ved Autisme)

  Jeg føler for første gang at  i år han er litt spent med  at det er jul. også med tanke på gavene han vet ligger oppi i skapet- Han har hentet meg mange ganger for å se om jeg lar meg overtale til å hente ned de pakkene- og når jeg svarer nei, -så avslutter han med å si"til jul" så jeg tror han synes det er litt spennende,men ikke i den grad som andre barn

  Og Felix er heller ikke stresset ved at vi pynter til jul,eller at det er endring- han er godt vandt med endring- og jeg stresser ikke så mye med at det er jul. I

  år var det  faktisk første gang jeg fikk lov til å ta på nisse lue- og det var fra hans initinativ - ellers har det vært forbudt! 

   

  Det å trene mer på vanlige daglig gjøremål som å dra på butikken,ta bussen,gå på kafe er det jeg har fokusert mest på- utsette han for det som han opplever som stressende/krevende - men i små doser- Regel nr 1 for at det skal bli vellykket er å avslutte mens leken er god.det betyr at vi drar fra et selskap mens han enda er i godt humør.

  Det betyr gjerne at ikke alle skjønner hvorfor vi pakker sammen tingene når Felix er i strålende humør,men jeg vet at plutselig har han fått nok og da er det egentlig forsent.

   

  Vi er mye ute i naturen Felix og jeg,men det har blitt mye til at vi er blitt stående ved et vann for å kaste stein(derfor reiser jeg ikke til syden hvor der er strand med steiner) Men i vår fikk vi litt lengre turer på små fjelltopper og litt lengre skogsturer- Håper vi får gjort mye det i 2017 sammen:-)

   

  Alltid gøy å være ved et vann

   

  Felix har vist veldig stor interesse for bøker dette året og blitt ganske god på bokstaver:-)

  Boka Kokos har vært med oss overalt:-)

  Bøkene må også være med ute i regnet

  Biblioteket har til tider vært mer spennende enn lekebutikken

   

   


  Så vil jeg og Felix ønske alle en riktig god

   og fredfull jul -

   

   
   

  Autisme og juleverksted

 • Publisert: 17.12.2016, 08:26
 • Kategori: Blogg
 • 5 kommentarer
 • I går var jeg på mitt aller første juleverksted med Felix.

  I alle de årene han har gått i barnehage har ikke det vært snakk om at vi skal være med på noe sånt -Jeg har som regel hentet han før de andre foreldrene stormer inn døren klar for å lage julegaver med barna sine.Jeg har hentet han før slik han ikke skal bli stresset.

  Det ligger jo i diagnosen at forandringer og støy fører til et høyt stressnivå.

  Dette året bestemte jeg meg for å prøve å delta på juleverkstedet sammen med Felix, for jeg opplever han som mer sosial i år,og at han takler mer støy.

  Jeg prøver meg frem på forskjellige aktivteter og arrangementer uten ha noen forventninger,

  gg i går hadde jeg heller ingen forventning om at vi to skulle sitte i barnehagen å lage julegaver  sammen.

   

  Jeg kom til barnehagen før de andre foreldrene,slik at jeg kunne leke litt med Felix først.Felix synes det var kjekt at jeg var der-han var veldig energisk og hoppet rundt.

  i 45 min laget vi litt julegaver sammen- Felix ba meg sitte meg ned med han.Han løp litt til og fra-å sitte i ro er ikke det han er best på- men det viktigste var at Felix koste se og,han var ikke stresset:-)Vi sluttet av mens han var på topp,er det en ting jeg har lært er at vi må gi oss mens det enda er kjekt:-)

  Dette er en milepæl for oss. Vi har unngått alle arrangementer der foreldrene er med på -inkludert avslutninger på sommeren.

  Det å kunne ta del i det de fleste andre foreldre får delta på - gjøre noe normalt er veldig stort:-)

  Hurra for hvert steg frem:-)


  Et magisk stund,og verdens beste julegave:-)
   
   

  Kvinner som løfter andre kvinner

 • Publisert: 07.12.2016, 08:25
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • -Jeg har lyst å skrive om vennskap.

  -Og om Kvinner som løfter andre kvinner, eller rettere sagt min venninne som løfter andre kvinner. 

   

  For har du en god venn,blir det som en familie som du selv har valgt. Og du er også blitt valgt..

  Og ikke alle har god relasjon til slekten...

   

  Men ikke alle har gode venner heller, det er noe med at hvis man ikke er helt der man skal emosjonelt så kan man tiltrekke seg mennesker som kanskje ikke er helt bra for en.Men trøsten er at gode venner eller en god venn kan dukke opp når du minst venter det!

   

  Det kan også være at vi selv ikke helt har døren åpen for nye vennskap,at vi tenker at vennskap er noe vi drar med oss fra barndommen.

   

  Min viktigste og kjæreste venn, ble min venn i voksen alder.

  Jeg hadde noen svikefulle vennskap bak meg.

   

  Og jeg hadde aldri tenkt at vi to skulle utvikle et så ekte og godt vennskap.

   

  Jeg begynte i ny jobb desember 2012- hos samme arbeidsgiver som jeg hadde gått i lære hos som frisør. I 2012 ble jeg ansatt som Frisørlærer.

   

  Og en av de  lærerne jeg skulle jobbe med var Hege.

  Vi hadde jobbet sammen før,men jeg hadde ikke noe formening om dette ble et bra eller dårlig samarbeid for vi hadde ikke jobbet så tett sammen før.

   

   Jeg kan si at det var helt ok i starten, men vi var ikke helt på bølgelengde-det var kanskje litt anstrengt.Og vi små gnisset litt....

  Det gikk noen måneder- små gnissingen,og dårlig kommunikasjon endte opp i en mindre krangel.

   

  Vi ordnet opp - Vi var/er heldigvis begge slik at vi legger ting bak oss. Vi skulle etterhvert få elevene våre til å delta i Bergensmester skap i frisering, og elevene våre tok rent bord- og fikk topp plasseringer i nesten alle disiplinene :-)

   

  Det var som vi forsto begge to at dette hadde vi ikke fått til uten hverandre (Og elevene),Grunnen til vi lykkes til å trene elevene- var at vi utfylte hverandre og hadde begge en genuin interesse for elevene.Vi lærte å verdsette hverandres forskjeller,og forsto at vi var nok mer lik en vi var klar over i starten;-)

  Vel ting løsnet, og vi ble gode kollegaer:-)  Vi hadde et felles mål,å få så mange levere til å bestå eksamen som mulig.

   

  Høst semesters kom og jeg var kommet i mitt livs største krise - Jeg var utsatt for en alvorlig voldhandling.Jeg var livredd  for min sønn og mitt liv ,men prøvde å skjule det for jobben.

  Jeg husker at Hege så  mye på meg (jeg skjulte blåmerkene) -Hun visste at jeg hadde gått fra min tidligere samboer,hun hadde sett han dukke opp på jobben...

   

  Hun gravde ikke, spurte ikke  - Men så på meg og sa noe lignende :"Nå må du gjøre det du ikke har lyst til!Og du må forberede deg på noen vanskelige år. Du vil få oppturer,og nedturer- men hvis du gjør det rette så vil det går bra...Men det vil ta noen år".

   

  Hun trengte ikke si mer...

  jeg visste hva hun ville frem til- og hun hadde rett.

   

  Jeg var takknemlig for at jeg ikke trengte å snakke  om det,slik at jeg kunne forsette med å fake et normalt liv for det var det jeg trengte da.

   Jeg gikk til Advokat, senere politi for å anmelde vold og får å få  beskyttelse,-så hadde jeg et ekstremt behov for å ha et liv  som var normalt utenom alle politiavhør,advokatmøter osv...

   

  Det har blitt noen år, fra å være en kollega som jeg hadde et anstrengt forhold til,til å bli en god kollega- til å bli en som puffet meg i riktig retning- til å bli en sann og ekte venn!

  En venn som som alltid ønsker bedre for meg en for seg selv,en som alltid ser potensialet i meg- En som støtter meg når jeg er nede, men som gleder seg på mine vegne og anerkjenner når jeg gjør det bra!!

  Og hun er en som klarer å se det beste i mennesker selv om de behandler henne dårlig!Hun klarer alltid å finne gode sider ved et menneske!!

   

  Det er faktisk fint mulig å finne  en god,nær og  ekte venn i voksen alder. - Og det kan faktisk bli den du minst venter skal bli din venn. Vi lar oss noen ganger lure av første inntrykket.

  Hege har vært en viktig de tre siste årene, hun sier alltid det jeg trenger å høre-det som får meg til å gå i riktig retning - Både mot rettsakene, og når det gjelder Felix.

  Hun er en kvinne som heier på kvinner- som skryter av kvinner og hun fremsnakker kvinner!


   

  Hege er en kvinne som løfter  kvinner  -All ære til deg:-) Og all ære  til alle kvinner som løfter andre kvinner.

   

   

   

  Autisme - trening og forandring

 • Publisert: 05.12.2016, 20:38
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Mye av dagene til Felix foregår inne på et rom med en pedagog som han har hatt i flere år, hun var tidligere spesial pedagog-mens nå er hun hans støtte pedagog i tillegg.

  Treningen de har gjort i barnehagen har vært/er veldig bra - Og en del har vi også gjort hjemme-men Felix er ikke så villig til den samme treningen som i barnehagen.

  Trening som jeg legger vekt på er å utsette han(oss) for de tingene som kan være vanskelige for de med autisme diagnose- Nemlig forandring og sosialisering

  Det betyr at vi ikke alltid går i samme butikk og handler,eller vi trener på å gå på kafe( og bytte kafe,sted)

  jeg om møblerer i huset- jeg ommøblerte rommet til Felix for en tid tilbake og da han kom hjem var jeg spent! "Woow" sa han når han kom hjem og smilte:-)

  Ferie turene våre til syden har også gjort han mer robust!

  Lange fly turer,lange innskekkinger... det er krevende!!Men det har vært verd det-Det har og er  verdt å ta de kampene underveis som det faktisk har vært når jeg har eksponert oss for  reiser, besøker osv.

  For Felix tåler mye mer forandring nå enn noen år tilbake:-)

   Vi har hatt  veldig mye besøk,og vært i mye besøk.

  For to år tilbake ble han sur og grinete  når det kom besøk ,-Sa "hadet" til gjestene før de var kommet inn døren og ville at de skulle dra hjem- Viste tydlig begeistring når de dro.

  Og  før han var veldig motvillig til å dra på besøk - mens han i dag sa at han ville til Esther sitt hus(kusinen hans som nettopp har flyttet i et nytt hjem)

   

   

  Nøkkelen til å få han til å trives med å ha besøk her hjemme, har vært å gi ham rom til å trekke seg tilbake, men det var viktig for meg at han fikk ikke viljen sin til at vi ikke skulle ha besøk- Det var viktig for meg å kunne være sosial.

   

  Når vi dro på besøk før, så var vi der bare korte økter,slik at han følte at han ble hørt-etter hvert så skjønte han at når jeg sa at vi bare skulle være der en liten stund-så var det faktisk bare en liten stund!

  Når Felix signaliserte at han ville dra hjem,så dro vi hjem.

  Men det har vært noen kamper med krangling,roping og skriking fra Felix men  -men for meg så har det vært viktig at diagnosen ikke kan styre livet vårt helt- Og jeg har tro på at vi ALLE trenger å eksponere oss for de tingene som er vanskelige,eller de tingene vi frykter.

  Vi må lære oss å tåle ubehag i små doser- vi kan ikke skjerme oss for alt... men det er også viktig at når vi utsetter oss for de vanskelige tingene at vi gjør det i et forsiktig tempo:-)

  Vi prøvde oss på kino for ikke så lenge siden,sammen med en annen gutt og mammaen hans.- Vel til første gang å være gikk det greit..Dvs han holdt ut nesten en time.Men han var opp og ned på gulvet hele tiden- Fikk låne tld min(youtoube) men ble lei når han ikke fikk ha lyd på(spurte etter ipad) Vi prøver igjen en annen gang-kanskje en annen film(med biler,fly eller noe) kan engasjere mer? Vi får se..

   

  Snart skal Felix få mitt soverom- for det er størst-Og hvis jeg skal trene på å sosialisere han med andre barn er det greit å ha litt boltreplass.

  Jeg tror faktisk han kommer til å bli begeistert for å få det største rommet;-)(ihvertfall etterhvert)


  Vår første Kino tur:-)  Felix har blitt god på flyturer etter hvert...


  Mc Donalds er spennende,selv om han han bare leker med maten så vil han på Mc Donalds


  Mor og sønn på Mc Donalds


  Kjøre buss er også veldig spennende-Og jeg kan bruke det som belønning.


  Nyklippet gutt på en annen Mc Donalds
     Korte  handle turer gir god trening:-)


  #autisme#familie#barn#utvikling#trening#

  Sorg

 • Publisert: 04.12.2016, 14:50
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Sorg er en del av livet,men man lærer seg å leve med det - Eller tiden gjør den mildere.

  I dag er 26 år siden min kjære storesøster Veronika døde i en bilulykke.

  Jeg var nesten 13 år - jeg husker dagen som det var i går.

  Både min Mor,bror og jeg var hjemme den dagen da vi var syk.Min kjære søster som var 18 år gikk på skole i Sogndal - og bodde da der.

  Min Mor ble oppringt av en venn av min søster som hadde sett bilen som min søster satt i. Og da min mor ringte sykehuset skjønte hun fort at min søster ikke hadde overlevd.

  Smerten var ubeskrivelig!Det  at et ungt menneske blir så brått revet bort er helt ufattelig.

  Når det nærmer seg 4 Desember merker jeg det på kroppen, det er liksom godt å få unna denne dagen.  Årene har gått og vi minnes min søster ved å snakke om alle hennes påfunn,også ler vi sammen :-)

  Ingen kan få deg til å føle deg dårlig med deg selv, med mindre du tillater det!

 • Publisert: 03.12.2016, 17:47
 • Kategori: Blogg
 • 7 kommentarer

 • Dette er en av mine favoritt sitater

  Og det  kommer opp når jeg bekymrer meg, bekymrer meg for Felix sin fremtid.

  Mobbing er noe som av og til kommer opp som en bekymring...

  Jeg tenker ikke ofte på det, men noen ganger så utløses frykten av en mindre hendelse. I forgårs gikk Felix og jeg innom et kjøpesenter på veien hjem fra barnehagen -  Nå fortiden er Felix besatt av heisen på kjøpesenteret. Heisen er gøyere enn lekebutikken.

  Vel når han sto med heisen, trykte på knappen -gikk inn i heisen og ut av heisen igjen- lagde lyder og veivde med armene... kom det noen større gutter som stirret,visket og lo litt av Felix.

  Det gjorde vondt.....-Jeg er vant med at folk stirrer på oss, voksne mest egentlig. Jeg er blitt ganske herdet, men akkurat nå kjente jeg frykten for at Felix skulle bli ertet. At jeg ikke skal være der å beskytte han...

  Men det viktigste når de vanskelige bekymringene dukker opp er å tenke tanken helt ut - også minne meg på et av mine favoritt sitater,(av Eleanor Roosevelt.)

  "Ingen kan føle deg dårlig med deg selv, med mindre du tillater det"

  Fordi de fleste av oss har vel opplevd å bli ertet som liten, baksnakket som voksen..,eller forsøkt latterliggjort .

  Og det jeg må lære Felix er at sånn er faktisk livet, mange opplever erting,baksnakkelse,og latterliggjøring - Men det sier ikke noe om deg som blir utsatt for dette- Men det sier noe om de som utsetter andre for slik oppførsel!

  .-Og jeg tenker at noe av det viktigste for  at Felix skal forsette å utvikle en god selvfølelse er at jeg går foran som en god rollemodell. jeg tror at ofte kan dårlig selvfølelse og liten selvaksept gå i arv... 

  Allerede nå som jeg har skrevet om frykten min så kjenner jeg at det slipper taket..:-)

   

   

   

   

   


   

  Min første jul i frihet

 • Publisert: 01.12.2016, 18:47
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Julen for  to år siden er det jeg vil betegne som min første jul i frihet.

  Da var jeg hadde jeg noen mnd tidligere kjøpt leiligheten som Felix og jeg bor i(etter å bodd hos min far et år) Og jeg hadde vunnet første rettsak mot min tidligere samboer.

  I mitt tidligere forhold var ikke jule feiring noe særlig -Ikke fikk jeg lov til å pynte noe særlig ,og ikke fikk jeg ha juletre.(nei vi var ikke religiøse)

  Så min første jul i frihet- julen 2014.

  Jeg kjøpte det største treet du kan tenke deg!! Og grunnen? Vel, min far som var med meg og kjøpte juletre, mente det var sløseri og kommenterte at jeg trengte da bare å kjøpe et lite tre. 

  Det fikk meg til å se rødt!!etter å ha blitt diktert i så mange år,så tålte jeg ikke så godt en slik kommentar!

  Jeg kjøpte et riktig stort juletre- altfor stort tre for min leilighet:-)

  Vel- bra jeg er god med saksen(som frisør)

  For her måtte jeg klippe og skjære for at treet ikke skulle ta halve stuen, -Men det ble pent til slutt:-) I år har jeg moderert meg,men jeg har allerede tatt treet opp(kunstig,miljøvennlig)

  Jeg synes det pynter så fint opp i en mørk tid:-)   

   

  ADHD utredning

 • Publisert: 01.12.2016, 09:26
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Vi er inne i en ny utrednings periode -  Det føles som utredning har vært en del av livet vårt- først Autisme utredning,så Epilepsi utredning - (vi fant heldigvis ikke noe tegn til epilepsi, men det var en krevende prosess.)

  Nå er det ADHD utredning, og jeg hadde glemt hvor krevende det var med utredning.(det er heldigvis en god ting,at man glemmer)

  Å ha hjemme besøk, bli observert... dra Felix med på undersøkelser.Han slår seg vrang,synes selvsag er det  ubehagelig å bli snakket over hodet på(selvsagt!!,hvem gjør ikke det?) Merkelig at ikke de som jobber med å undersøke barn forstår det!

  Vi begynte i August, jeg ble forespeilet at det ikke ville ta så lang tid da de hadde sett nok fra forrige utredning -De hadde nemlig ikke  ved forrige utredning  ventet  at Felix skulle være så aktiv som han er(Hyperaktiv) De var nødt til å rydde bort sakene sine,låse skaper for han var over alt!!:-)

  Men det begynte en ny Lege der på Bup, noe som har gjort at det virkelig har tatt tid, og jeg har måtte purre på- Jeg har purret på flere ganger fordi jeg ser at uroen plager Felix mye- Og  han blir lei seg når han ikke klarer å styre impulskontrollen, som å kaste bilene sine,eller skoene i vannet slik at de bli borte.

  -Eller at han blir frustrert og dytter,eller slår! Jeg ser at når han kommer til seg selv så skjønner han at dette skulle han ikke gjort.

  Og jeg har fortalt min bekymring til Bup,Ppt, og barnehagen - At jeg er redd for at Felix skal bli den som blir sett på som en rampegutt som slår eller ødelegger ting -Uten at noen forstår grunnen!! 

  Og grunnen er at  han er frustrert, at han er plaget med indre uro ,at han har problemer med impulskontrollen og at han må få utløp for den energien han har. 

  I går fikk jeg heldigvis tlf fra Bup,der vi ble kalt til inn til ny undersøkelse - ny spørsmålsrunde. 

  Jeg håper vi snart blir ferdig:-)

   

   

  I naturen får Felix utløp for energien sin:-)