hits

Autismemor

Jeg er alenemor til Felix som har fått diagnosen barne autisme - tidligere kalt Infantil autisme Bloggen handler om hvordan det er å leve med en diagnose.

Autisme og Bursdagsfeiring

 • Publisert: 18.10.2016, 14:52
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Nylig fylte min lillegutt seks år.

  Autisme og bursdager handler dette om, for det er en del som lurer på om Felix gledet seg og var spent i forkant av fødselsdagen sin.

  Dette året var det en forskjell fra tidligere,for tidligere har han egentlig ikke brydd seg.Han har synes det å åpne pakker var spennende(spesielt hvis det var leker)

  Og få masse ballonger. Også synes han det er kjekt at det ramler inn familie på besøk,for han slipper nemlig å sitte med bordet,for å sitte i ro er kjempekjedelig!

  Jeg snakket en del om at hadde snart bursdag i forkant,og jeg gjentok ofte  at han snart ble seks år-Og at han kunne ønske seg leker til bursdagen.

  Så på lørdag skulle vi ha selskap,og jeg fortalte hvem som skulle komme - Jeg følte en endring siden i fjor, jeg følte at han var mye mer giret en tidligere.Men det kunne jo også være en ønske tenkning fra min side ,det at han skulle ha forventninger,og være spent slik som andre er.

  Han sirklet veldig rundt skapet,han visste at det lå gaver der:-)

  Når gjestene kom så var han faktisk litt utladet,og trengte å sitte på rommet i fred for å se film.Vi spiste uten Felix,men det er jeg vant med.

  Høydepunktet var når vi skulle spise kaker, ikke fordi at Felix er så opptatt av kaker,men han fant ut at kake fatet kunne brukes som målskive når han skulle kaste ballonger- Ballongene ble inndratt,og da fant han noen baller i stedet så han kunne skyte på kakefatet:-)

  Søndag hadde han bursdag, da fikk han gavene fra meg (leker) og vi feiret med morfar som var for dårlig til å være i selskapet- Men mandagen(i går ) var jeg mest spent på- da var det feiring i barnehagen, og det har han aldri vært så veldig interessert i.Det begynte med at han ble gratulert av de voksne,og de spurte om han hadde hatt en fin bursdag- Felix pleier jo ikke svare,men han sa :Masse pakker!:-)

  Og i år tok han på seg "Kronen " Frivillig(en liten stund) Og var med på syngingen- han virket litt sjenert nevnte de  de ansatte i barnehagen når jeg hentet han - men de opplevde han som begeistret i bursdagsfeiringen(for første gang)

  Dette ble en stor dag for meg:-) De fremskrittene,selv om de er små er FANTASTISK:-)


  Klar til feiring  Gøyt med pakker  Tok på seg kronen frivillig

  Litt flau og

  2 mnd før Felix ble født for 6 år siden

  Tiden flyr,rart å se tilbake:-)
   

  Tilstedeværelse

 • Publisert: 02.10.2016, 17:49
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Tilstedeværelse kan være at vi tar oss tid til å se det fine ute i naturen:-) som når dråpene på gresset ser ut som diamanter.

  Så fikk vi oss en fin tur i skogen i dag ,Felix og jeg.Etter en våkenatt (Felix har hatt vondt i magen) var det godt at solen skinte slik at det var lett å komme seg ut...