hits

Autismemor

Jeg er alenemor til Felix som har fått diagnosen barne autisme - tidligere kalt Infantil autisme Bloggen handler om hvordan det er å leve med en diagnose.

Inkludering og toleranse går i arv

 • Publisert: 31.07.2017, 21:47
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 •  

   

  Jeg hadde først tenkt å skrive at ekskludering og fordommer går i arv

  Jeg opplevde tidligere  i sommer noen tilfeller noen foreldre og deres barn som hadde litt nedlatende blikk,stirret(på en mindre hyggelig måte)og hvisket når de så Felix som har sine utfordringer og lager mye lyd( for han har ikke skikkelig språk) Jeg var litt sliten på tidspunktet og kanskje mer nærtagende enn jeg vanligvis er.

  Men etter en fin sommer der vi har møtt mange Inkluderende,positive nysgjerrige,hjelpsomme mennesker, som har møtt Felix med forståelse så blir vinklingen i en mer positiv retning.

  Og vi har møtt mange hyggelige voksne mennesker som har hatt disse positive egenskapene, og det har barna deres også! Det går i arv -Barn som vokser opp i et miljø der det er rom for mangfold,og får et naturlig forhold til at det er mennesker som er annerledes men som trenger å bli behandlet som de er en av,ja de barna de blir inkluderende!

  Vi har heldigvis møtt mange slike gode mennesker denne sommeren - som har møtt Felix på en fantastisk måte :-) Som har inkludert Felix i leken og fått han til å føle seg som en av de:-) Tusen takk -dette har vært fantastisk for meg som mor å oppleve og det har vært fantastisk for Felix og oppleve:-) Og det er godt å føle på vi har møtt mest de inkluderende:-)

  Det er slik at de gode holdningene lærer vi hjemme - Og det er viktig å lære seg hva mangfold faktisk betyr,og det er viktig å huske på at ingen er usårbare,og kanskje kommer der enn gang at en selv trenger å bli møtt med forståelse:-)

  Jeg er uansett utrolig glad for at jeg sitter igjen med en annen følelse nå enn da sommeren startet-

  Takk til dere som har vært med å gjøre sommeren til Felix så fin og minnerik:)slikt et hvert barn fortjener...

   

   

   

   

   

  Siste dag i barnehagen-Tusen takk for oss:-)

 • Publisert: 08.07.2017, 09:05
 • Kategori: Blogg
 • 5 kommentarer
 • I går var Felix sin siste dag i barnehagen-  En epoke i livet er over...

     .

  En barnehage med utrolig hyggelige mennesker , En barnehage som som alltid tar seg tid til et godmorgen og en prat:-) Og jeg har virkelig opplevd at Felixsine behov  har blitt ivaretatt.

  Alle gode ting er tre:-)

  Jeg var ganske fortvilet og lei våren 2014 etter å ha å sluttet i barnehage nr to. To barnehager som ikke var stand til å se og møte Felix sine behov, og det er ingen mer fortvilende følelse for foreldre - spesielt når det gjentar seg!  -Så ble jeg anbefalt barnehage nr tre, i ny bydel og jeg var så heldig at fikk plass til Felix.

  Det  var en fantastisk god følelse, og fra stund ble Felix utrolig godt ivaretatt. OG har hatt fra august 2014 en god  utvikling.

  Og  Felix  har blomstret takket være sin gode støtte pedagog og spesial pedagog

  (og  de andre  som jobber der:-)

    Og noe jeg merket meg som var en kontrast til tidligere barnehager var at Felix ble behandlet som de andre- selv om han fikk tilrettelagt opplæring Det ble ikke laget så mye fuzz rundt det at han hadde spesielle behov.

   

  Han har hatt to fantastisk gode støttepedagoger, spesialpedagoger og en fantastisk  musikkterapeut -og ikke minst resten av gjengen som jobber der.

  Det blir rart å ikke gå den veien lenger om morgenen

  - Tusen takk for oss Nebbestølen barnehage-dere har virkelig gjort en Fantastisk jobb med Felix :- )

  Jeg vil savne dere:-)Bye bye som Felix sier:-)

   

  Felix 2014

  Tusen takk for bøkene:-)

  Nye utfordringer venter-men først litt ferie:-)