hits

Autismemor

Jeg er alenemor til Felix som har fått diagnosen barne autisme - tidligere kalt Infantil autisme Bloggen handler om hvordan det er å leve med en diagnose.

Verdens autisme dag -2 april ❤

 • Publisert: 02.04.2018, 19:18
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Autisme er en utviklingsforstyrrelse som særlig påvirker kommunikasjon og evnen til sosialt samspill. Autisme er betegnelsen på et syndrom, dvs. summen av en rekke symptomer som opptrer samtidig.

   

  Autisme er en samlebetegnelse for beslektede typer av gjennomgripende utviklingsforstyrrelser (GUF).

  Jeg ble spurt i dag om det ikke var slik at autister var genier innenfor forskjellige områder...?

  -Mitt svar var at de finnes, men det er vel ikke det som er det vanligste.

  Autisme er utviklingsforstyrrelse - og autister er forskjellige slik som mennesker uten autisme er forskjellige-

  Men så er det slik at autister har noen symptomer (som jeg har lært å kalle det) symptomer som gjør at det å leve et vanlig liv blir vanskelig uten hjelp.

  Noen har en mildere form for autisme, slik at det gjerne ikke er så lett å oppdage.

  Hos oss er det ikke den milde forme , men en mer alvorlig grad som kalles infantil autisme - Sen utvikling , sent språk -fremdeles dårlig språk,

  Felix har stor  interesse av andre mennesker, men ikke i den grad som en 7 åring har- men mer som at han liker å være sosial på en usosial måte...".Du kan gjerne være her men  jeg er opptatt med mitt"

  Han vil leke alene, men ikke være alene!- "Men hvis du liker det samme som meg, og gjør det på min måte så kan du få være med på leken" 

  Jeg har opplevd noen magiske øyeblikk - Der Felix var i interaksjon med andre barn- i en vannsklie- det var virkelig magisk:-)

  -  Matsensitivitet er en ting som kan følge med autismen -Problemer med konsistens og veldig god luktesans kan gjøre at det som blir spist i dag er det samme som ble spist i går- sjeldent noe nytt-men med tolmodghet kan det utvides til nye matvarer:-)Jeg var i sjokk når Felix spiste sin første Hotdog på skoleavslutning- nok et magisk øyeblikk:-)

  Hos andre  barn med autisme er motstand mot endring et vanlig trekk (akkurat slik jeg kjenner mange voksne, men uvanlig hos normaltfungerende barn)

  Heldigvis er ikke Felix slik, han har vært med på mange ferier, flyttet mange ganger, byttet flere barnehager ,overnattet på nye plasser -Felix er heldigvis veldig tilpasningsdyktig og liker endring.

  Det har gjort livet vårt mye enklere, og det har gjort det enklere for meg å ha er et så normalt liv som jeg har:-)

   

  Så er det kanskje noen som tenker at er det nødvendig å ha så mye åpenhet rundt alt med diagnoser og eksponerer seg så mye?

  Vel jeg skjønner tankegangen - Men en gang var Autisme og andre funksjonsnedsettelser noe folk skammet seg over, og de med den og andre diagnoser ble gjerne gjemt bort.

  -Åpenhet skyver bort tabuer og gjør det lettere for de det gjelder å få forståelse for hvorfor de gjør som de gjør 

   -Åpenhet gjør det letter for foreldre å håndtere at barna deres er annerledes og da er det lettere å ta i mot hjelp! Og hjelpen er livsnødvendig!

  Hurra for 2 April som er Autisme dagen - og denne gang har FN hatt fokuset på kvinner og jenter på spekteret.

  Jeg er en stolt Autismemor- og livet med Felix har gitt meg en forståelse og kunnskap jeg aldri ville fått noen annen plass....

   

  Vår Påske 2018 - Staycation

 • Publisert: 01.04.2018, 21:40
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Vi trengte litt påsketid sammen nå Felix og jeg-

  Etter lange skoledager, nye endringer (avlastning) og Morfar som har vært syk (og fremdeles er syk)

     Så det var godt med mer tid sammen. 

  Felix fikk styre dagene litt -han ville ha tid til å ha rolige morgener,og leke med lekene sine (et senket tempo var det Felix trengte)

   Også har vi vært på middags besøk hos mormor.:-)

   

  På  selve Påske aften ville Felix til byen for å kjøpe Dvd er - så jeg fant ut at vi kunne ta  en Feriedag i påsken i byen...

  Så vi kunne shoppe, dra på Ado for å bade, spise ny mat, og overnatte i byen:-)så vi tok inn på Hotell-

  Og Felix elsker å dra til byen for å se på folkelivet, løpe i de trange gatene og utforske,det var skikkelig spennende med en hotell nat ,og ikke minst ekstra gøy å komme hjem til lekene sine:-)

   

   

  I dag har vi skiftet dekk på bilen til min far( Rettere sagt -min snille bror Ole Kristian har gjort det:-) Det var kanskje den gøyeste aktiviteten i hele påsken for Felix:-) Det enkleste er ofte det beste;-)

  Gøy utforske  sentrums gatene

   

  Gøy å hjelpe å skifte dekk:-)

  Ellers så synes jeg personlig at påsken er en kjekkere høytidene julen  - for det er mer tid til   "å være-i stedet for å gjøre":-)

   EN spesiell takk til min snille mor og bror som har vært til stor hjel denne påsken:-)