hits

Autismemor

Jeg er alenemor til Felix som har fått diagnosen barne autisme - tidligere kalt Infantil autisme Bloggen handler om hvordan det er å leve med en diagnose.

Avlastningshjem

 • Publisert: 18.02.2017, 08:27
 • Kategori: Blogg
 • 10 kommentarer
 • Som jeg skrev for en stund siden var jeg innvilget avlastning for Felix, besøkshjem hadde jeg søkt om eller det vi kaller weekend familie.

  Etter en del avslag , og nye søknader gikk det i boks , men jeg var innforstått med at det ville ta noe tid for å finne en egnet familie.

  Selvsagt, et barn med spesielle behov krever ressurser.

   

  Nå er det nesten en uke siden jeg fikk telefon fra den utrolige greie og hjelpsomme saksbehandleren fra forvaltningsenheten - om at de enda ikke hadde fått noen "familie"  som kunne tenke seg å ha et barn med diagnose.

  Så alternative de kunne tilby meg var avlastningshjem - Jeg kjente det ilte ned over ryggen- Skal jeg putte barnet mitt på en instutisjon??

  Det var det jeg minst ønsket, det er vanskelig nok at andre skal håndtere mitt barn.

  Og selv om jeg trenger avlastning , selv om det er bra for Felix så er det  vanskelig.

  Jeg lot være å dele denne "Nyheten" Med noen for jeg orket ikke å høre fra foreldre med funksjonsfriske barn skulle si "Så fantastisk Anette! Tenk så bra for deg at du har fått avlastning ...

  Fordi det føltes ikke fantastisk i det hele tatt!  Det føltes for jævlig at jeg skulle putte min sønn på en helg instutisjon en gang i måneden.

  Og akkurat da ønsket jeg ikke forståelse fra noen som ikke kan forstå.Og for folk flest(som har funksjonsfriske barn) så er det vanskelig å sette seg inn i at noen skal "overta" barnet ditt av  og til...  sette seg inn i hvordan det føles. Og faktisk ikke ha noe annet valg.

   

  Jeg har gitt meg tid til å tenke og føle på det... alene  - Jeg vil gi det en sjangs!IMin fornuft sier meg at det er meg dette er fælt for, ikke Felix!

  Jeg har fått telefon nr til avlastningshjemmet ,slik jeg kan avtale å fra på besøk  og få snakke med de som jobber der.

  Jeg prøver å si til meg selv at "Alle er jo mer eller mindre institusjonalisert uten at de vet det selv! Barnehage, skole ,jobb ,fritidsaktiviteter-

  MEN! Det er vanskelig - det er utrolig vanskelig.. og det smerter meg! Det er en prosess jeg må gå igjennom og jeg forbeholder meg retten til å være ubegeistret til det motsatte er bevist!

  Dette var helgens utblåsning....God helg dere!!
   

   

   

   

   

  Hva gjør deg glad?

 • Publisert: 15.02.2017, 06:51
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Det beste i livet er ofte de enkleste tingene.

  Eller livet er best når du gjør gledene dine små.

  Er det ikke fascinerende å se små barn bli mer begeistret for innpakningen og esker enn selve gaven? Og ofte er det vi voksne som tenker for komplisert -tenker at vi må lage sirkus rundt barna for at de skal føle seg lykkelig.

  Tenker du over hva som gjør deg glad?

  Og tar du deg tid til å glede deg over ting og hendelser?

  Akkurat nå ligger jeg å gleder meg til våren/sommeren når jeg skal gå barbeint i gresset.

  Den følelsen...

  Livet med deg

 • Publisert: 14.02.2017, 06:32
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Jeg leser ofte om foreldre som har barn med spesielle behov og diagnoser, som sørger over at barnet er annerledes.

  Om foreldre som på forhånd sørger over de utfordringene som senere i livet vil møte dem selv og deres barn med diagnose . Jeg forstår , og  det er lov å sørge. Og det er viktig å gi plass til våre emosjoner.

  Men så må vi gå videre!

  Våre barn trenger foreldre som synes de er de mest fantastiske skapningene i verden! Våre barn trenger at vi foreldre synes de er perfekt slik de er!

  Våre barn trenger at vi foreldre er uendelige stolte av dem.

  Vi voksne må slutte å sammenligne .Og vi kan ikke forvente at våre håpefulle skal akseptere seg selv med mindre vi gjør det samme .

  Av og til må vi si til oss selv "At slik er der bare.

  Vi må og huske på at det kan være mer utfordrende for dem som ikke har et navn på de utfordringene barnet strever med.

  De får mindre forståelse!

  Livet mitt som autisme mor har lært meg så utrolig mye ! Jeg har lært hva tålmodighet er, jeg har lært tilstedeværelse , jeg har lært hvor viktig det er å samarbeide , delegere oppgaver og ta i mot. Å ta i mot hjelp sitter ofte langt inne hos mange , men når man klarer det så er vi på god vei.

  Livet med deg Felix har lært meg hva som er viktig - og det har lært meg å selektere ut det som er mindre viktig.

  Jeg hadde ikke verdsatt det jeg har, på samme måte om ikke livet hadde gitt meg noen utfordringer.

  Autisme og skole med forsterket avdeling

 • Publisert: 12.02.2017, 06:47
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Nå er det tid for å sende inn søknad for skole.

  Felix er snart skole gutt, og jeg synes det ekstra året i barnehagen har gjort han godt..

  I fjor ble jeg forespeilet at det var nesten umulig å få plass på skoler som har forsterket avdeling, men i år kan det være at vi får plass.

  Jeg har hatt møte med PPT, autisme team og nærskolen og vi har diskutert at forsterket avdeling vil nok være best for Felix.

  Skulle jeg ikke få plass så skal jeg si det at nærskolen vår gav et veldig godt inntrykk av hva de kunne tilby Felix.(Men jeg tror virkelig forsterket avdeling vil være best)

  Jeg sender også inn en søknad til en av Steiner skolene i byen, som også har en egen linje med barn som har spesielle behov.

  Svar på om Felix får plass på skole med forsterket avdeling får vi fra midten av mars og da må vi begynne å forberede han på skole start,besøke skolen noen ganger -og gjerne ha bilder av skolen slik at han får er visuelt inntrykk når jeg forteller om skolen.

  Vel ny tid i vente for oss- og der er veldig spennende.:-)

  Vi holder fremdeles på med ADHD utredning , og jeg hadde et håp om at vi ville bli ferdig mens Felix fremdeles gikk i barnehagen -og jeg ble også fortalt at de hadde nok(informasjon og observasjon) til å gi han diagnose.Men ny lege på Bup og dårlig korrespondanse med poliklinikk har ført til at det drar ut....Men det jeg ikke kan gjøre noe med kan jeg heller ikke legge energien min i så vi får bare vente.

  Jeg er ihvertfall veldig glad for å ha et så god dialog og godt samarbeid med både PPT og Autisme team (og barnehage) Jeg er utrolig takknemlig for å ha et så bra team rundt Felix, det er utrolig betryggende.

  Det har snart vært tre fine år i barnehage nr 3 - De  ansatte har vært fantastiske flinke med Felix, uansett om de har vært pedagoger eller assistenter. Og det har vært med på å gi Felix et godt fundament veien videre inn i skole verden.