hits

Autismemor

Jeg er alenemor til Felix som har fått diagnosen barne autisme - tidligere kalt Infantil autisme Bloggen handler om hvordan det er å leve med en diagnose.

Kjære alle dere foreldre som strever og sliter

 • Publisert: 27.02.2016, 09:20
 • Kategori: Blogg
 • 5 kommentarer
 • Som til stadighet bretter opp armene, som løper som piskede roter mellom jobb og hjem.

  Som til stadighet må både høre og lese om bedreviterenes ekspert råd på hva dere burde gjort annerledes, hvordan dere burde oppdratt barnet deres.Dere burde ikke være så slapp,dere burde prioritert annerledes.Enten det er eksperter som uttaler seg eller de som har enkle og stort sett lydige barn.

  Jeg føler med dere!!Jeg vet hvordan det er!!

  Jeg var så heldig at vi fikk et navn på mitt barns utfordringer.

  Det betyr at fra å måtte høre på ekspert råd på barneoppdragelse,føle meg misslykket, utslitt til å få hjelp,støtte ,forståelse og myyye annekjennelse.

   

  Det er en del barn som har utfordringer, som ikke får en diagnose for utfordringene er gjerne ikke store  eller tydelige nok

  kanskje hadde de trengt en diagnose, eller så er de bare umoden og ting vil falle på plass med mye kjærlighet,tålmodighet og støtte.

  De barna kan være ekstra krevende, bruke mye lengre tid på å lære ting,problemer med impulskontrollen og kan utagarere når de føler seg missforstått(blir utsatt for oppgitthet feks,det er vell noe av det verste vi alle blir utsatt for)

  De har gjerne foreldre som følger alle disse ekspert rådene for god barneoppdragelse, men allikervel kommer til kort for barnet deres krever mye, er ikke så tilpassningsdyktig og bruker lengre tid på å lære.

  Disse foreldrene er sliten av alle pekefingrene,kommentarene og de oppgitte blikkene fra de som har"enkle,tilpassningsdyktige barn.(og eksperter)

  Jeg har følt det på kroppen!-Felix var fire år før han fikk et navn på utfordringene sine.

  Jeg har følt på de oppgitte blikkene,jeg har hørt kommentarene, og jeg har fulft rådene til punkt og prikke!! Jeg var utslitt! Diagnosen kom som en lettelse, for den gav oss hjelp!

  Den gav meg annekjennelse for jobben jeg gjorde, og den stoppet(nesten)"nebbet" på bedreviterene.

   

  Jeg hører for ofte og leser om foreldre(og eksperter) som kommenterer andre barn(de  barna som har "Fri barneoppdragelse) og foreldrene deres! Og de kommer med råd for få lydige veloppdragne barn. Forteller hva de har gjort for å få så veloppdragne barn .For det er vel årsaken til  uoppdragne barn?Nemlig fri barne oppdragelse?For all del,det finnes det også,men vi er vel kanskje litt vel rask med å konkludere?

   Hvis du ser et barn som ikke vasker hender når det kommer inn etter å ha vært ute å lekt eller har vært på toalettet, betyr det ikke nødvendigvis at foreldrene ikke jobber med denne problemstillingen. Det kan faktisk være at barnet bruker lang tid på å lære. har litt problemer med impulskontrollen og glemmer seg .

  At barn sparker i flysettene betyr ikke at foreldren har fri barneoppdragelse, men det kan være samme årsak jeg nevnte oppenfor, og foreldrene faktisk bare er utmattet av oppgitte blikk og spydige kommentarer.

  Jeg ga et tips til en eldre herre som uttalte seg om barn som sparker i flysettene,-Jeg sa" sett deg langt bak i flyet, for vi med barn vil helst plassere oss lengst fremme.Dahar du tatt ansvar!

  Og til den godt voksne damen på Kiwi en lørdag kl 1300 som klagde å over foreldre som ikke hadde kustus på skrikende barn,-sa jeg følgende" Dra å handle mandags moregn mellom 0900 og 1000 da er de fleste barn i barnehage og på skole!

  Og til dere som har "Englebarn"Jeg forstår at det er vanskelig å sette seg inn i andre sin situasjon.Det er vanskelig å skjønne hvordan det er å være alene med barneoppdragelsen, (bare ha to hender)Akkurat som jeg ikke kan sette meg inn i andre sin situasjon med hvordan det er å ha flere barn.

   Til dere foreldre som har et enkelt barn.-Vær takknemlig for at dere har barn som er tilpassningsdyktig,som lett tar instrukser og bare reagerer med litt furting når barnet deres ikke får viljen sin.Dere er heldig;men prøv å være ovenbærende med de som har et krevende barn for pekefingeren deres gjør foreldrene faktisk bare mer sliten!Det er ikke til hjelp!

   

  Og til dere foreldre som streber!

  Klapp dere selv på skulderen,husk at de som har behov for komme med oppgitte kommentarer, og pekefingeren mest sannsynlig ikke ville klart 200 meter i deres sko!!  All respekt og ære til dere....

   

   

  God helg😃

 • Publisert: 26.02.2016, 16:44
 • Kategori: Blogg
 • 3 kommentarer
 • Vi har plantet oss godt i sofaen❤Felix med ipad og Ninjago på Tv.Når det er mye støy slapper han av😃Jeg har hatt en "engel"på besøk som har tatt fredagsvasken for meg❤❤Min snille mor❤God fredag til alle😃

  Et rotete hus

 • Publisert: 20.02.2016, 17:18
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Når lekene er strødd utover gulvet trivest Felix best.Mens jeg kommer hjem og  ser rotet  og tenker-"Hvor skal jeg begynne?"Er det motsatt hos Felix,han kommer hjem til et nyvasket og ryddig hus og det virker som han tenker"Hvor skal jeg begynne? Når alt av leker er tømt ut er det som han senker skuldrene og kan sette seg ned med ipad😂

  Vel som psykologen sa på bup,kanskje det er slik han trives best?

  Jeg har funnet ut at det beste for meg er å akseptere at slik er det bare,Vi trener på rydding og det blir bedre.

  Nå er Felix nybadet og nyklippet-og det er tid for lørdagskos😃(Klippingen er han ikke helt enig i at er nødvendig,men det forandrer seg kanskje en dag;-)

  En timeout

 • Publisert: 19.02.2016, 06:58
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Jeg har tidligere skrevet om at jeg har søkt om avlastning,at jeg har fått avslag,jeg har klaget og i gjen fått avslag.

  I går kom jeg tilfeldigvis over et skriv om hvem som hadde "rett på avlastning" og jeg så jo at vi fylte de kriteriene.

  Og at jeg veldig tydelig har beskrevet min livssituasjon.

  Jeg tok det opp med en kvinne jeg snakket med på forvaltningsenheten om hvor sårbar situasjonen vår er,tenk om jeg tilfeldigvis skulle havne på sykehus?

  Og Felix ikke er vant til at andre "passer"han og ikke minst vi ikke har en "backup"

  -Til svar fikk jeg-:"at hvis det skulle hende  noe med meg ,så hadde jeg sikkert en venninne eller noe som kunne trå til?

  Hva ??At man kan si noe sånt når man i søknader har blottlagt seg til det inderste?

  Og nei!Hvem som helst kan faktisk ikke passe et barn med funksjonshemming.

  Så rart  at de som jobber med å skaffe avlastningshjem til de med funskjonshemming ikke vet noe om det.Og selv når jeg har beskrevet  og utlevert livet vår, at de faktisk ikke klarer å lese det og forstå det?

  Vel jeg tar en timeout,fokuserer på noe morsomt også er det "påan igjen"Og denne gangen skal jeg legge ved skrivet jeg fant om hvem som hadde rett på avlastning!Ha en fin fredag:-)

  En fin helg er over

 • Publisert: 15.02.2016, 07:10
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Vi har hatt en kjempeflott helg,med mye frisk luft,familiebesøk,og jeg har fått en god treningsøkt:-)

  Felix sin støtte pedagog kommer tilbake i barnehagen denne uken etter å ha vært på kurs,men han har hatt det fint sammen med de andre som jobber i barnehagen.Og jeg tror han har godt av å venne seg til at det skjer forandringer.

  Jeg merker fremskritt her hjemme som at han  "flinkere til å leke" og når vi er ute på tur trenger jeg ikke bruke så mye vogn(den er god å ha når han ikke får bestemme hvor vi skal,eller han blir litt for vill og vil løpe ut i bilveien)

  Men de fremskrittene gjør veldig godt❤

  Jeg starter uken med en veldig god følelse,ser for meg alle turene i naturen Felix og jeg skal ha etterhvert som han modnes😃

  Felix er som meg,han elsker å være ute!

  Ha en nydelig mandag💙

  Fine svanene vi så når vi var ute og matet ender.

  Sultne ender

   

  En liten "lekepause"

   

  Felix er nysgjerrig og vil utforske

  Kaste stein er favoritt aktiviteten til Felix,og jeg må finne steinene han kaste(drømme team)

  Nydelig kake som min kjære kusine Renathe laget til oss:-)

  God morsdag alle fantastiske mødre:-)

 • Publisert: 14.02.2016, 08:39
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Jeg ønsker å gratulerer alle  de fantastiske super mammaene der ute:-)

  Håper dere får oppmerksomhet og pleie på morsdagen:-)Og hvis ikke dere gjør det,så er det lov å skjemme seg selv bort.

  Det er noe som heter selvmedfølelse og det betyr å være snill med seg selv:-)Vær snill med dere selv  idag kjære mødre (og resten av livet;-)

  Jeg vil gratulere min kjære Mamma på morsdagen for at hun er en super mamma og mormor.Tusen takk mamma for alt du gjør for Felix og meg, for at du bretter opp armene dine slik at jeg får et lettere liv:Du er fantastisk min kjære super mamma.

  Jeg føler at jeg vokste opp med "to mødre". Min mamma og min farmor Anna som gikk bort i 2007.

  Min farmor er i tankene mine veldig ofte.Jeg tenker på farmor også som en super mamma /farmor som  alltid brettet opp armene sine for at familien skulle ha det bra. Som kordinerte familielivet med å være yrkeskvinne(hjemmehjelp) til hun var 67 år.

   

   

   

   

  Min fantastiske super Mamma og Felix sin super Mormor:-)Gratulerer med dagen:-)  Min fantastiske super Farmor.Hun var som en reservemamma for meg, og en fantastisk god rollemodell med sitt omsorgsfulle vesen.

   

   Ha en fantastisk Morsdag  kjære mødre, og god valentines dag til resten:-)

  Dagens lue fikk vi i posten❤

 • Publisert: 10.02.2016, 12:14
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Felix pleier å plukke ut dagens lue til meg,skal han bruke lue så skal moren også.Og jeg klarer til nød å slippe unna de luene som dekker både hode og ansikt(for de har jeg gjemt bort)

  I går fikk vi like lego luer i posten❤Verdens snilleste Henriette Fanuelsen har laget like luer til Felix og meg❤❤Henriette du er verdens snilleste(og vakreste)Tusen takk!!Felix elsker lego😃

  Felix gjør meg lykkelig😃

 • Publisert: 09.02.2016, 15:40
 • Kategori: Blogg
 • 7 kommentarer
 • Jeg er utrolig fornøyd med hvordan Gunn Gravdal Elton har skrevet reportasjen om Felix og meg😃Tusen takk!

  Jeg gjenkjenner det hun skriver-For Felix gjør meg lykkelig og jeg føler virkelig at livet med Felix har lært meg så utrolig mye.

  Livet med Felix har lært meg å være mer tilstedeværende , og det har lært meg å bli mer selektiv med hva jeg bruker energi på.

  En av nøklene mine på hvordan å gjøre livet vårt bra er å akseptere hvordan livet er og gjøre det beste ut av våres forutsetninger .

  Ikke konkurrere med andre en deg selv.Ha det gøy:-)

  Det er selvfølgelig bøttevis av utfordringer i livet vårt.

  Jeg bruker mye tid på mental trening for å ikke bli for oppgitt over et noe vanskelig system!!

  Et system som krever at jeg skal bruke Felix sine sårt trengte resurser når jeg skal sende søknader,klager og nye søknader!

  Jeg fikk nettopp avslag på helgeavlastning fra fylkeskommunen-Og slik jeg leser svaret ,har de bare skumlest klagen og kommet med et standard svar!!

  Vel ,jeg skal ikke bruke for mye tid på ergelse.Men jeg gir meg ikke-Ny søknad skal sendes!!

  Ut på tur uansett vær

 • Publisert: 07.02.2016, 16:45
 • Kategori: Blogg
 • 3 kommentarer
 • Det har pøsregnet ned her i dag,men det er ingen hinder for å komme seg ut for Felix elsker at det er myyye vær!!Og det er fantastisk deilig å komme inn erter noen timer i regnværet!!Nå er det innekos på sofaen.❤❤God søndag

  Det nytter å klage

 • Publisert: 07.02.2016, 16:24
 • Kategori: Blogg
 • 7 kommentarer
 • En blogger jeg  følger Helene Toftdahl Kolaas,(ossplussautisme)Som er mor til to barn med autisme diagnose, opplevde å få avslag på å få sønnen inn på spesialavdeling når han til høsten skal begynne på skolen.Grunnet at skolen ikke tar inn flere barn,da de bare har 5 eller 6 plasser.

  Helene Toftdahl Kolaas forteller til avisen Varden at her har ikke kommunen resurser til at sønnen skal få gå på spesialskole,men de har tenkt å sende 20 personer inkludert ordføreren til Brussel for  studere industripolitikk ,en tur som som kostet nærmere 200 000 kr .

  Etter at ordføreren har fått reaksjoner på dette,avlyser han studieturen.

  Veldig bra og modig av Helene Toftdahl Kolaas, og veldig bra av en lyttende ordfører i Porsgrunn.Det nytter å klage!!

   

  Selvfølelse,selvtillit og å være bra nok!

 • Publisert: 06.02.2016, 08:37
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Hva er selvfølelelse? Selvfølelse eller selvaktelse er å akseptere seg selv som den er og være bevist på sin egen verdi"wikepedia"

   

  Jeg begynte å interessere meg for coaching da jeg leste bøkene til en av sverige,s mest annekjente coach Mia tornblom-"Selvfølelse nå" og "Mer selvfølelse"

  Noe som igjen fikk meg til å studere coaching,og en forskjellige psykologi fag.

  Bøkene hennes tar for seg hvor viktig det er å bygge opp en god selvfølelse,gg bygge opp selvfølelsen til dine barn .

  Selvfølelsen er den som får deg til å føle deg verdifull selv om du ikke klarer å prestere så bra, det er selvfølelsen så gjør at vi takler de dagene vi ikke har så god selvtillit.

  God og dårlig Selvtillit er når vi føler oss flink eller ikke så flink til en oppgave.

  Har vi en god selvfølelse takler vi at vi ikke er flink til alt.Eller  at vi kan prestere bedre  den ene dagen, for å dagen etter ha langt dårligere prestasjoneruten å gå i "kjelleren"

  God selvfølelse gjør at vi ikke gir opp,at vi forsetter.

  God selvfølelse gjør at vi tåler at andre er bedre enn oss,penere enn oss,rikere enn oss,smartere enn oss.

  God selvfølelse handler ikke om å være bedre enn andre,men heller ikke dårligere.

  God selvfølelse handler om å være bra nok! Det er viktig at alle barn får utviklet en god selvfølelse,men spesielt for barn med et handikap er det å utvikle en god selvfølelse veldig viktig.

  Ha en kjempefin lørdag:-)

   

  .

  Neste uke kommer det en reportasje om Felix og mitt liv i ukebladet Hjemmet

 • Publisert: 03.02.2016, 13:12
 • Kategori: Blogg
 • 9 kommentarer
 • Et par dager etter nyttår hadde Felix og jeg besøk av en utrolig hyggelig og dyktig journalist som skriver for bla Ukebladet " Hjemmet"Gunn gravdal Elton

  .Som ville skrive om livet til Felix og meg,og hvordan jeg best løser situasjonen som en alenemamma med et barn med diagnose.

  Jeg er veldig fornøyd med hvordan Gunn gravdal Elton har laget reportasjen om Felix og meg❤Jeg gleder meg til reportasjen kommer på trykk😃