hits

Autismemor

Jeg er alenemor til Felix som har fått diagnosen barne autisme - tidligere kalt Infantil autisme Bloggen handler om hvordan det er å leve med en diagnose.

En nydelig start på helgen

 • Publisert: 28.01.2017, 09:00
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • De små gledene i livet er viktige å ta vare på.

  Jeg har lært meg å ikke ta noe for gitt. Jeg sørger ikke over at vi har et anerledes liv.

  Det livet vi har er vårt liv- og jeg verdsetter det,på tross at det er en del utfordringer - Eller mange utfordringer!

  Men jeg jobber mye med atferdstrategier og kognetive strategier,

  og jeg jobber mye med å tenke over alle de tingene jeg har å være takknemlig over.

  Og da blir de gode dagene og de gode tilbakemeldingene ekstra god:-)

  Gårsdagen startet veldig bra,jeg leverte en strålende blid Felix i barnehagen.(etter en del kranglete leveringer denne uken)Og tilbakemeldingen jeg fikk da jeg hentet han var bare så god og gjorde meg så utrolig glad!

   

  Som at Felix hadde lekt med et par barn i barnehagen- en gutt og en jente  som søker mot Felix, og ønsker hans selskap. og at det var gjensidig fra Felix sin side. - 

  Jeg er ikke vant med at Felix er så opptatt av samspill - men her hadde det vært et samspill!

  Og en del av historien er at det ene barnet (gutten)faktisk imiterer litt av Felix sine lyder og typiske bevegelser(som at han tar knytte nevene til ørene)

  Så det kan jo tenkes at det er noe som vekker interessen hos Felix- at noen ggår på hans nivå- 

  Jeg mener faktisk at jeg har lest om en lærer i USA som brukte den metoden for å få de autistiske barna inn i vår verden- så begynte det med at han møtte de der de var først,deres nivå (dro inn i deres verden)

  Vel dette var en nydelig start for meg, små glimt av samspill gir håp om at en dag så får han kanskje venner?

  Og i tillegg fikk jeg beskjed om at Felix hadde spis ny mat- fiskekaker:-) Er det rart jeg er glad?   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Autisme og tannlegebesøk

 • Publisert: 14.01.2017, 09:21
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Tannlege besøk er vel noe de fleste barn ikke liker?

  Felix liker fremdeles ikke at jeg pusser tennene hans,og tidligere erfaring med tannlege besøk så konkluderte jeg at det var et bra forsøk og flere dårlige.

  Vel til tannlegen/tannpleier må vi - Jeg ringte på forhånd til tannpleier for å snakke litt om Felix sine vansker.

  Det er greit å få planlegge det skikkelig for hvis Felix får seg et sammenbrudd så må vi være mange for å holde han fast for Felix er sterk-Veldig sterk!!

   

  Vel, veien til tannlegen tar ca 15 min å gå -Felix ropte og skrek hele veien - Jeg er vant med slike situasjoner og var helt rolig.

  Siden jeg hadde ringt på forhånd,hadde tannpleier avtalt å få bistand fra en kollega slik at vi fikk gjennomført dette raskt.(Kollegaen hennes var en tidligere klassevenninne av meg)

  Felix satt på mitt fang og jeg var nødt til å holde armer og bein,8så ikke tannpleieren skulle få en fot i ansiktet slik som forrige  gang9

  Felix begynne motvillig - gråt litt men det hele gikk  fort og kjempebra!

  Takket være flinke og rolige tannpleiere- Nøkkelen er faktisk at helsepersonell ikke lar seg stresse av at Felix er stresset. Det at vi tre var helt rolig, gjorde faktisk Felix rolig også:-)

  Og null hull!!Jeg skal innrømme at jeg var lettet siden tannpussen kan være noe vanskelig - men det begynner faktisk å bli bedre(Heldigvis)

  Men det beste av alt var jo selvsagt å oppleve at Felix var stolt av seg selv!! Det var helt fantastisk å se at han svevde ut..(og belønningen hans var å kjøre heis)

  Kanskje neste gang blir bedre -Uansett så gjorde de kjempeflinke tannpleierene dette til en lett økt!!  Lov å være stolt når du har gjort noe som du var redd for å gjøre!!


   

   

  Hvis jeg skal anbefale en bok

 • Publisert: 09.01.2017, 08:44
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Så vil jeg anbefale boken til Lene Alexandra Øien- BRA NOK!

  Å lese om Lene Alexandra sin historie der hun ble utsatt for gruppevoldtekt mens hun enda var et barn,hvordan det førte til en destruktiv atferd var en sterk og trist lesning!

   strekt var det også å lese om hennes ærlige og ydmyke refleksjon rundt  de mindre bra valgene hun har tatt. 

   

  Når du er på bunnen kan det bare gå oppover-(eller du kan selvsagt velge å være der)

  Fra Glamourmodell dronning til en dyktig personlig og mental trener - Det var fantastisk å lese om hvordan hun har klart å snu fra å ha en selvfølelse på bunn til å bli glad i seg selv.

  Jeg startet med tårer i øynene grunnet den sterke og triste lesningen - Jeg avsluttet også med tårer i øynene på grunn av den krevende transformasjonen hun har vært igjennom har ført henne til der hun er i dag.

  Hun beskriver hvorfor hun endte opp med en livstil som glamourmodell, og hvordan hun klarte å gjennomføre en endring.

  Jeg har jo lest om Lene Alexandra i media både før og etter glam karrieren - men inntrykket jeg hadde var ganskje mer preget av glam enn hardt arbeid til tross for jeg har sett transformasjonen.Inntrykket jeg sitter igjen med er en smart,kreativ og hardt arbeidene kvinne som er ydmyk og innehar mye selvinnsikt:-)

  Nøkkelen for en slik transformasjon vil jeg si er erkjennelse -Man må erkjenne hvor man er for å gå videre ,og det er faktisk veldig smertefullt- videre tar faktisk Lene Alexandra ansvar for valgene hun har gjort-Veldig modig gjort!

   

  Denne boken anbefaler jeg til alle som trenger et lite eller et stort løft!! Den er også lett å lese- selv leste jeg den på tlf min:-)Og jeg kommer nok til å lese den igjen!

  Det var noen smarte og gode nøkler for å ta grep i livet sitt-hvordan du kan gå fra å være brikke til aktør.