hits

Autismemor

Jeg er alenemor til Felix som har fått diagnosen barne autisme - tidligere kalt Infantil autisme Bloggen handler om hvordan det er å leve med en diagnose.

Å lære å leke

 • Publisert: 03.12.2017, 09:16
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Da Felix startet på skolen i år, fikk jeg tilbakemelding på at han  er "flink til å leke, og jeg har skjønt at det er mange på (autisme) spekteret som kan ha vansker med å finne ro i leken.

  Frem til Felix var fire år kunne han ikke leke, han bare gikk rundt om kring og flyttet på ting,  tok ting  fra hverandre (ødela leker) - Og  han var så urolig at jeg alltid måtte dra han med meg   ut kjempetidlig i helgene slik at jeg kunne "slite han ut"  Heldigvis   så sov han som rege noen timer når vi kom inn igjen slik jeg fikk hentet meg inn.

   Jeg har brukt  tid på å prøve   vise Felix hvordan han skal leke, hvordan bilene kjører, flyene flyr osv - vi har nesten bodd på gulvet på lekematter.Og hvis jeg har sett at han har vist interesse for noen spesielle ting har jeg investert i nye leker - og ja når jeg ser på det nå så har det vært en lønnsom investering:-) Når vi har reist på Ferie har jeg tenkt slik at siden han ikke er is spiser, vi bruker ikke penger på fornøyelsesparker, så bruker vi  de pengene på leker som interesserer han.

  Nå for tiden ser Felix på youtoube, hvordan de kjøre biler,  hvordan bilene "kappkjører"  og Felix  imiterer  (han er ganske god på imitasjon)- Og han finner frem  ti alt selv -  youtoube videoene-

  Og selv om det er kjedelig at lekene hans flyter overalt innimellom (det ser ut som vi har hatt razzia)så har jeg tenkt at han blir kreativ og mer motivert for å leke hvis ikke alt er så regulert hele tiden-  for ha litt kontroll rydder jeg bort det som ikke han viser så mye interesse for.

  Leken har gjort Felix mye mer rolig , og vi trenger ikke "storme" ut 0800 på en søndagsmorgen:-) Jeg kan faktisk ha en avslappende start på søndagen, for Felix vil gjerne sitte inne å leke til 1100:-) God søndag:-)

  Det er gøy å se på Felix når han leker- han er kreativ- og jeg finner ofte mine ting i hans lekekasser:-)

  Lekene er også med på resturant-  det viktigste er da å finne en spiseplass som har god plass:-)

  Så lenge lekene er med kan Felix finne ro selv på en hektisk flyplass

  Én kommentar

  Victoria Larsen

  03.12.2017 kl.15:08

  Så utrolig herlig! Fantastisk innlegg, kjære deg :-)

  Skriv en ny kommentar