hits

Autismemor

Jeg er alenemor til Felix som har fått diagnosen barne autisme - tidligere kalt Infantil autisme Bloggen handler om hvordan det er å leve med en diagnose.

CUTTERS min nye arbeidsplass

 • Publisert: 06.11.2017, 20:13
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • I snart litt over to mnd har jeg jobbet i den mye omtalte frisørkjeden CUTTERS. Cutters exhibition i Bergen sentrum.

   

  Jeg var selvsagt veldig spent før jeg startet hos Cutters, selv om jeg hadde fått et utrolig godt inntrykk da jeg var på jobb intervju:-) Mer jordnære ledere har jeg ikke møtt, Og de  møtte  meg på en fantastisk god måte!

  I forkant hadde jeg lest meg opp på Cutters, deres filosofi og jeg må innrømme at deres måte å tenke på " trigget" meg  .

  Og i den prosessen der  jeg jobbet med Bachlor oppgaven i fjor som omhandlet  fremtidsrettet rekruttering, og min muntlig eksamen som handlet om motivasjon og endring, så ble jeg bevisst på hva jeg  selv ønsket  meg av en arbeidsgiver! 

  -Jeg ønsket en fremoverlent arbeidsgiver som hadde en ledelsstil som var bærekraftig-

   

   

  Første dagen min på jobb fikk jeg gleden av å klippe på Robin Hood huset i Bergen - Det var en utrolig positiv overraskelse:-) 

  (Robin Hood Huset drives av Stiftelsen Robin Hood Huset, og er et rusfritt og livssynsnøytralt møtested for økonomisk vanskeligstilte og nettverkssøkende. Vi holder til midt i Bergen sentrum, og har vært her siden 2004. Huset er et sted for sosialt samvær, selvhjelp og sosialpolitisk interessearbeid.)

  Jeg har mange ganger tenkt at det ville være fantastisk å kunne få tilby gratis klipp til de som ikke har mulighet til å betale for det, men som alle andre må jeg jo også tjene til livets opphold, men nå fikk jeg altså anledning i regi av Cutters-

  Cutters tilbyr gratis klipp på Robin Hood huset en gang i mnd - De vil gi noe tilbake:-)

  Cutters har også et fantastisk arbeidsmiljø - Jeg har faktisk aldri opplevd å bli tatt i mot på en så god måte, av alle!

  Og siden jeg selv har vært leder,vært selvstendig næringsdrivende og  selvfølgelig i de årene på Bi så har jo arbeidsmiljø,og ledelsestil vært høyt i fokus  så jeg har tenkt mye den tanken - : Hva er det som gjør at det er så bra arbeidsmiljø?

  Og jeg tenker jo alltid  at når det er fravær av et godt arbeidsmiljø så kommer det fra toppen!

  Vi har et fantastisk godt arbeidsmiljø som er resultat av en fantastisk leder, som også må ha gode ledere.

  Forskning sier at kontroll påvirker motivasjonen (negativt)- Og det er det som er så fantastisk her på Cutters er at vi blir ikke kontrollert, noe som førerer til at vi heller ikke kontrollerer hverandre! Jeg merker det på alle mine kollegaer at de har høy motivasjon for jobben :-) Utrolig hva tillit og  frihet gjør med oss:-)

  Jeg må fortelle at for en mnd siden så  var  jeg nødt til å være hjemme med en syk gutt (som jeg er alene med omsorgen for ), og  det  var første gang i den tiden jeg har hatt  i de årene som arbeidstaker at jeg ikke gruet meg for å gi beskjed om at jeg var nødt til å bli hjemme!  For første gang hadde jeg ikke dårlig samvittighet! 

  Er dere klar over hvor negativt det er å ha dårlig samvittighet?  Det er utrolig nedbrytende for helsen.....

  Å bli møtt med velvilje og forståelse gjør at jeg vil gjerne brette opp armene for å bytte vakter, eller ta en ekstra vakt:-)

  Og en annen positiv fordel med Cutters at her kan faktisk frisører med allergi jobbe!  Vi jobber ikke med fargestoffer, bruker veldig lite produkter så flere av mine kollegaer som trodde de var nødt til å slutte i yrket, kan forsette å gjøre den jobben de trives med.

   Og jeg i min lange farts tid som frisør har gjort mye innen skjønnhet  , jeg har blant annet  jobbet som stylist, jobbet med makeup, laget reklame,  jobbet som fargekonsulent, drevet med konkurrering innen frisørfaget både nasjonalt og internasjonalt, vært eier av frisørsalong...  

  Og nå er det deilig å kun klippe hår! Og faktisk få mulighet til å bli bedre på å klippe hår:-)Fordi jeg har så utrolige kompetente  og kreative kollegaer som er kjempeflinke til å dele kunnskap!

  Men det beste er faktisk den bærekraftige og relasjons baserte ledelse stilen som praktiseres hos Cutters, der de faktisk ser det hele menneske!

  Det får oss alle til å glede seg til å gå på jobb:-)

  Og det gjør meg til en utrolig stolt Cutters ansatt:-)

  Fantastiske  inspirerende kollegaer og en fantastisk god leder!

  En kollega manglet..og var savnet...Jeanette

   

   

   

  Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar