hits

Autismemor

Jeg er alenemor til Felix som har fått diagnosen barne autisme - tidligere kalt Infantil autisme Bloggen handler om hvordan det er å leve med en diagnose.

Felix har fått bedre selvdisiplin!

 • Publisert: 18.10.2017, 18:28
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 •  

  Jeg har fått flere tilbakemeldinger om at Felix har god/bra selvdisiplin!  -Selvsagt i forhold til hvor han er(-diagnose osv.)

   Selvdisiplin har vært noe jeg har trent med han i flere år- eller egenregulering- Impulskontrollen har alltid vært en utfordring her hjemme..

  Jeg lærte da jeg tok faget motivasjons psykologi at hvis man lot barn vente 10 min lenger før de feks fikk lørdags godteriet så hadde forskning vist at de gjorde det bedre på skolen osv,  og jeg tenkte at det muligens hadde med selvdisiplin å gjøre.

  Så jeg har trent med Felix -Brukt timestokken når han foreksempel skal få et kinderegg, men han får ikke åpne det før timestokken piper.

  Først startet vi med 5 min , også utvidet med 5 ekstra:-) så tilslutt var Felix nødt til å vente 10 min før han kunne åpne kinderegget. Nå synes Felix at dette er litt morsomt,som en lek.Og han liker timestokken godt:-) Også mye ferie turer-der Felix må vente ,vente ,vente...har også en innvirkning.

  Så jeg har hatt et bevisst forhold til å trene på "Å vente" 

  Forleden var Felix med meg på trening en tidlig morgen, siden han ikke klarte å spise før vi gikk så ble han plutselig sulten...Og veldig sint og frustrert siden blodsukkeret var så lavt-  Og jeg lå merke til at i forhold til tidligere så klarte Felix til en viss grad å regulerer temperamentet sitt....

  Nå er jo alder selvsagt et faktum,  Felix er blitt 7 år og mer moden - men forskning viser at egenregulering er noe vi kan trene opp...Så vi forsetter treningen:-)

   

  Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar