hits

Autismemor

Jeg er alenemor til Felix som har fått diagnosen barne autisme - tidligere kalt Infantil autisme Bloggen handler om hvordan det er å leve med en diagnose.

Inkludering og toleranse går i arv

 • Publisert: 31.07.2017, 21:47
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 •  

   

  Jeg hadde først tenkt å skrive at ekskludering og fordommer går i arv

  Jeg opplevde tidligere  i sommer noen tilfeller noen foreldre og deres barn som hadde litt nedlatende blikk,stirret(på en mindre hyggelig måte)og hvisket når de så Felix som har sine utfordringer og lager mye lyd( for han har ikke skikkelig språk) Jeg var litt sliten på tidspunktet og kanskje mer nærtagende enn jeg vanligvis er.

  Men etter en fin sommer der vi har møtt mange Inkluderende,positive nysgjerrige,hjelpsomme mennesker, som har møtt Felix med forståelse så blir vinklingen i en mer positiv retning.

  Og vi har møtt mange hyggelige voksne mennesker som har hatt disse positive egenskapene, og det har barna deres også! Det går i arv -Barn som vokser opp i et miljø der det er rom for mangfold,og får et naturlig forhold til at det er mennesker som er annerledes men som trenger å bli behandlet som de er en av,ja de barna de blir inkluderende!

  Vi har heldigvis møtt mange slike gode mennesker denne sommeren - som har møtt Felix på en fantastisk måte :-) Som har inkludert Felix i leken og fått han til å føle seg som en av de:-) Tusen takk -dette har vært fantastisk for meg som mor å oppleve og det har vært fantastisk for Felix og oppleve:-) Og det er godt å føle på vi har møtt mest de inkluderende:-)

  Det er slik at de gode holdningene lærer vi hjemme - Og det er viktig å lære seg hva mangfold faktisk betyr,og det er viktig å huske på at ingen er usårbare,og kanskje kommer der enn gang at en selv trenger å bli møtt med forståelse:-)

  Jeg er uansett utrolig glad for at jeg sitter igjen med en annen følelse nå enn da sommeren startet-

  Takk til dere som har vært med å gjøre sommeren til Felix så fin og minnerik:)slikt et hvert barn fortjener...

   

   

   

   

   

  4 kommentarer

  tepausen.blogg.no

  01.08.2017 kl.11:14

  Helt enig, beste medisin forståelse

  autismemor

  02.08.2017 kl.19:14

  tepausen.blogg.no: Ja :-)Forståelse er beste medisin:-)Ha en fin kveld:-)

  Padmé Sophie

  01.08.2017 kl.15:45

  Så fantastisk at dere har fått møtt både foreldre og barn som er forståelsesfulle og inkluderende i sommer! Du har absolutt rett i at det går i arv, og det er så herlig å møte noen så får en til å føle seg som en del av "gjengen"! :)

  autismemor

  02.08.2017 kl.19:13

  Padmé Sophie: Ja det er en fantastisk god opplevelse:-)Har møtt noen som ikke har vært så imøtekommende-men når jeg oppsummerer så er det langt flere som er inluderende-tror åpenhet er en bra ting;-)Ha en nydelig kveld:-)

  Skriv en ny kommentar