hits

Autismemor

Jeg er alenemor til Felix som har fått diagnosen barne autisme - tidligere kalt Infantil autisme Bloggen handler om hvordan det er å leve med en diagnose.

Om å gjøre det beste ut av det livet man har

 • Publisert: 27.03.2016, 10:27
 • Kategori: Blogg
 • 10 kommentarer
 • Jeg har tidligere skrevet om hvorfor jeg ønsker å blogge,om hvorfor jeg deler Felix og mitt privatliv med andre.

  Det er flere grunner til at jeg deler:

  Jeg deler fordi jeg ønsker åpenhet om diagnoser.

  Jeg deler fordi jeg mener at diagnoser ikke skal være tabulagt.

  Jeg deler fordi jeg tror at åpenhet fører til  forståelse fra andre

   

  .Og det er det de med spesielle behov trenger,nettopp forståelse!

  Jeg tror at når mennesker som er annerledes føler seg forstått og akseptert for den de, er så hjelper det de til å akseptere seg selv.(det gjelder selvsagt alle)

  Jeg har (nesten)bare fått kjempe gode tilbakemeldinger ,og bloggingen har også gjort at jeg har fått kontakt med andre foreldre som er i lignende situasjon. Og som har gitt meg råd og tips som har vært veldig nyttig.

  Men en annen grunn til at bloggen har vært viktig for meg, er å fortelle at til tross utfordringer så har Felix og jeg et rikt liv❤

  Og jeg vil dele med andre hvordan vi gjør det beste ut av det livet vi har.

  Og om hvordan det å gå ut av komfor sonen har ført til vekst.

  Felix har vokst på det,og jeg har vokst på det.

   

  Jeg fikk forleden den første negative tilbakemelding på at jeg blogget,vedkommemde hadde ikke lest bloggen... 

  -Men mente det ikke var bra å eksponere seg slik vi bloggere gjorde,.....vedkommende hadde lest bloggen til Sophie Elise og dro konklusjoner derifra.

  Vel-jeg respektere selvsagt andre sine meninger .Og jeg  er velvitende om  at noen ikke liker at andre "stikker"seg frem.(det er også lov)

  Og noen mener at man skal "tie" og feie ting under teppet .

  Men der er ikke jeg!! (Og heldigvis mange andre er enig med meg)

  -Det ville være å gå mange år tilbake i tid,der handikap skulle skjules!!

  Takk og Pris for at vi går fremover❤❤❤

  Påskeklem fra Felix og meg:-)

  10 kommentarer

  tepausen.blogg.no

  27.03.2016 kl.11:14

  Flott at du blogger

  autismemor

  28.03.2016 kl.07:58

  tepausen.blogg.no: Tusen takk:-)

  ossplussautisme

  27.03.2016 kl.14:32

  ❤ tror vi alle har fått høre den gitt❤

  autismemor

  28.03.2016 kl.07:58

  ossplussautisme: Ja jeg har bare hørt den en gang faktisk,ellers har jeg bare fått gode tilbakemeldinger:-)

  GroAnita

  27.03.2016 kl.19:14

  Jeg setter veldig pris på din blogg og Ossplussautisme sin blogg fordi jeg har en gutt på snart 6 år som har barneautisme.

  Det er godt å lese blogger en kan kjenne seg igjen i.

  autismemor

  28.03.2016 kl.07:57

  GroAnita: Tusen takk GroAnita:-)Vi foreldre som har barn med spesielle behov trenger hverandres historier, jeg trenger å få andre sine historier,opplevelser osv:-)Ha en kjempefin dag .Klem fra meg:-)

  tepausen

  28.03.2016 kl.10:20

  Sigve

  29.03.2016 kl.11:58

  Hei,

  Det er fint å se at du sprer informasjon vedrørende autisme. Ser at din gutt har diagnosen barne autisme.

  Jeg har en gutt som nå er i 20 års alderen som også ble diagnosisert barne autisme. Det er så viktig med en diagnose i tidlig alder så man kan sette inn tiltak. Det er mange der ute som ikke skjønner hva autisme er for noe. De kan si: Vi ser da ikke noe på han!! Men begynner man å snakke eller leker med barnet så skjønner man fort at det er noe som ikke stemmer.

  Vi har en blid gutt som har hatt fremgang siden man startet med tiltakene i tidlig alder og det har vært team på skole som har forstått problemene han har slitt med. Jeg skal bare berømme kommunen og teamene som har jobbet med han i barneskolen, ungdomsskolen og videregående alle årene. Det er små ting som kan velte en plan man har om ikke de som er rundt barnet forstår barnet og foreldre. Vi kan vel kanskje kalles heldig da vi ikke har hatt noen store problemer med kommune, skole etc og nå arbeid (aktivitet), som i realiteten er et meningsfylt arbeid. Man må alltid se muligheter og ikke problemer. Mottoet vårt har vært å skynde seg sakte. Step by step. Mange kan prøve å gå for fort frem og det trenger ikke å være godt for barnet eller oss som foreldre. Det er mange ting som skal synke inn hos barnet når man lærer noe nytt.

  Vårt barn:) har et veldig godt språk i både norsk og engelsk.(språkøre og historie) spiller bowling og biljard og er en veldig høflig gutt.

  Historie!! som jeg aldri kommer til å glemme:)

  Når vi hentet han i barnehagen en gang var de virkelig glad for at han hadde lekt så fint med en bil. Det var fint å høre sa nå jeg:) og vi gikk hjem og jeg tenkte at jeg måtte nå si fra til barnehagen om noe. Så neste dag sa jeg til dem: Er Dere sikker på at det var bilen som han var opptatt med eller kanskje det var hjulene på bilen som han fokuserte på? Ja riktig, når jeg kom tilbake å hentet han var det hjulene som snurret rundt som opptok han.

  Men, men lykke til !

  autismemor

  02.04.2016 kl.10:11

  Sigve: Tusen takk Sigve:-)Det er veldig godt å høre din historie, og andre sin historie.Vi trenger åpenhet, og det kan bringe forståelse.Lykke til ,til dere også:-)Foreldre som har oppdratt et barn med autisme sin erfaring er gull verdt:-)Ønsker dere en fantastisk helg.

  Monica

  30.03.2016 kl.09:43

  Stå på! Du er god! ☺

  Skriv en ny kommentar