hits

Autismemor

Jeg er alenemor til Felix som har fått diagnosen barne autisme - tidligere kalt Infantil autisme Bloggen handler om hvordan det er å leve med en diagnose.

Autisme og utvikling

 • Publisert: 23.03.2016, 07:49
 • Kategori: Blogg
 • 7 kommentarer


 • August 2015, begynte Felix med noe som heter Tioba i barnehagen, der han får opplæring av pedagoger som igjen blir veiledet av Autisme teamet.Autisme teamet har også vært en del på hjemmeopplæring.Målet med Tioba er at Felix skal få noenlunde samme opplæring Hjemme som i barnehagen.

  ("Tioba er tidlig og intensiv opplæring basert på andvendt atferdsanalyse"

  Barn med en normal utviklingslære, tilegner seg læring av omgivelsene de omgir seg med som feks språk,sosiale ferdigheter.

  Barn med autisme lærer ikke disse ferdighetene på samme måte og trenger ekstra tilrettelegging i miljøet "Autismeplaneten")

  Hver dag trener Felix på språk,kordinasjon samhandling osv i barnehagen - Det lages utviklingsplaner for hva han trenger å trene på og utvikle seg i. Og Pedagogene er veldig flink til å  "se Felix og hans behov .

  Felix trener på språk, og i det siste har de trent på "å låne" noe som er viktig for han å forstå når han skal leke med andre barn.Det å lære seg å spørre om å få "låne" , og å låne bort leker.Og å lære seg at han ikke alltid får "låne" lekene til andre selv om han har lyst til det.

  Språket har blitt merkbart bedre siden August 2015. Og hans indre motivasjon for å tilegne seg mer læring er faktisk blitt "vekket"

  Felix er fortiden som en liten papegøye som hermer etter nesten alt jeg sier:-) Vi kan ikke føre en samtale, men det er lettere for Felix å formidle det han ønsker, eller ikke ønsker.Språkforståelsen har vært veldig bra, men utfordringen har vært at omgivelsene ikke alltid har forstått hva Felix har ønsket å formidle , noe som har gjort Felix til tider veldig frustrert og sint. 

  Det går lengre å lengre tid mellom raseriutbruddene, og jeg opplever han som mer sosial.

  Jeg er kjempeglad for at vi har så flinke pedagoger ,autismeteam, og ikke minst for at vi har fått et ekstra år i barnehagen med TIoba:-)

   

  7 kommentarer

  23.03.2016 kl.08:25

  Det er så godt å lese at dette går den riktige veien. At hjelpen faktisk er til stor hjelp.

  Herlig med slike historier også.

  Ønsker deg og Felix en herlig påske.:)

  autismemor

  28.03.2016 kl.07:59

  Anonym: Tusen takk,påsken har vært herlig og avslappende:-)håper du/dere har hatt en fin påske også:-)

  23.03.2016 kl.17:25

  Så bra da. Vi hadde også noe lignende.

  Det er ikke lett når en vil noe som omgivelsene ikke forstår og det hjelper ikke med utbrudd, men de blir jo så fortvilet når vi ikke forstår, det blir jo vi også.

  Ønsker deg lykke til videre og ha en flott påske

  autismemor

  28.03.2016 kl.07:58

  Anonym: Tusen takk,håper du/dere har hatt en fin påske også:-)

  22.05.2016 kl.22:02

  Hvordan gikk du frem for å få tioba?

  autismemor

  23.05.2016 kl.22:29

  Anonym: Hei,det gikk gjennom Ppt først og fremst.Bup tok utredningen,så henviste ppt til autisme teamet her Bergen som står for Tioba:-)

  Anonym

  02.09.2016 kl.15:28

  Hei. Hvor mange timer har dere med spesialpedagog i uken?

  Skriv en ny kommentar