hits

Autismemor

Jeg er alenemor til Felix som har fått diagnosen barne autisme - tidligere kalt Infantil autisme Bloggen handler om hvordan det er å leve med en diagnose.

Autisme og tilleggsvansker

 • Publisert: 07.03.2016, 11:47
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Det følger ofte en del ekstra vansker med både Autisme og ADHD.

  Felix er plaget med magen i perioder,dvs til vanlig er han litt "sær"i kosten.Og spiser helst kalkunpølser,mårpølse,fetaost og yougurt og frukt.

  Men når han spiser vanlig brødmat,boller,pizza ender det ofte opp med oppkast og mageproblemer.

  Vi har holdt på med utredningen av mageproblemet en stund.

  Det var først når jeg var på volvat for en mnd sidenat jeg ble opplyst fra helsepersonell mnd at dette var en vanlig problemstilling ved autisme ,selv om vi ikke fant noe på blod prøvene som tydet på at det er matallergi eller cøliaki.( jeg har lest om dette i litt mer alternative blader, men når jeg har tatt dette opp tidligere med helsepersonell så har ikke de visst noe om dette)

  Vel forrige gang fikk  vi ut for lite blod til cøliaki prøvene,men fikk en rekvisasjon til å ta en ny blodprøve på barneklinikken.

  I dag har vi fått det unna og Felix var eksemplarisk!!Og det var de på laboratoriet også!!

  Det var over på et blunk,Felix sa "takk for i dag når vi gikk

  Jeg har begynt å gi Felix probiotika etter tips fra barnelegen på volvat. Ellers har vi hatt en super helg,

  Felix har fått være der han liker seg best

  Ved sjøen. Ha en super mandag😃

  4 kommentarer

  Kjedelig med tillegg.. Dessverre skal det ikke være lett for de når det først er noe..

  Håper de finner ut av det snarest.:)

  Padmé Sophie

  07.03.2016 kl.18:20

  Det er ikke lett med autisme, og det er absolutt ikke lett når det er mye ekstra. (Jeg har Asperger selv.) Har vært hos leger og tatt uendelig mye med blodprøver for å finne svar på hvorfor jeg blir dårlig av både melkeprodukter og gluten, men ingen resultater i det hele tatt. Jeg har alikevel valgt å kutte ut det meste av gluten og melk hjemme, og ting går mye bedre! Det har med at mange med Asperger, autisme og ADHD ikke har de enzymene som er med på å bryte ned gluten og laktose i tarmene, og det er vel like uvisst hvorfor det ikke kommer frem på prøver som hvorfor man blir født med diagnosene. Det er nå alikevel bevist at nerver i tarmen har direkte kontakt med hjernen og at feilernæring kan øke tilleggsvanskene ved f.eks. autisme (husker ikke helt hvor jeg leste dette, ellers skulle jeg gjerne sendt link!).

  Jeg håper at du og Felix har en fin dag! :)

  autismemor

  08.03.2016 kl.17:52

  Padmé Sophie: Hei:-)Ja jeg frykter at vi gjerne ikke finner noe,får du noe grunnstønad til å dekke utgiftene med glutenfri mat?Mye å lære om det med maten:-)Takk for fint svar, håper du får en kjempefin dag-klem til deg:-)

  Padmé Sophie

  08.03.2016 kl.18:12

  Får ingenting for glutenfri mat, fordi jeg ikke har cøliaki desverre.. :/

  Skriv en ny kommentar