hits

Autismemor

Jeg er alenemor til Felix som har fått diagnosen barne autisme - tidligere kalt Infantil autisme Bloggen handler om hvordan det er å leve med en diagnose.

Kjære alle dere foreldre som strever og sliter

 • Publisert: 27.02.2016, 09:20
 • Kategori: Blogg
 • 5 kommentarer
 • Som til stadighet bretter opp armene, som løper som piskede roter mellom jobb og hjem.

  Som til stadighet må både høre og lese om bedreviterenes ekspert råd på hva dere burde gjort annerledes, hvordan dere burde oppdratt barnet deres.Dere burde ikke være så slapp,dere burde prioritert annerledes.Enten det er eksperter som uttaler seg eller de som har enkle og stort sett lydige barn.

  Jeg føler med dere!!Jeg vet hvordan det er!!

  Jeg var så heldig at vi fikk et navn på mitt barns utfordringer.

  Det betyr at fra å måtte høre på ekspert råd på barneoppdragelse,føle meg misslykket, utslitt til å få hjelp,støtte ,forståelse og myyye annekjennelse.

   

  Det er en del barn som har utfordringer, som ikke får en diagnose for utfordringene er gjerne ikke store  eller tydelige nok

  kanskje hadde de trengt en diagnose, eller så er de bare umoden og ting vil falle på plass med mye kjærlighet,tålmodighet og støtte.

  De barna kan være ekstra krevende, bruke mye lengre tid på å lære ting,problemer med impulskontrollen og kan utagarere når de føler seg missforstått(blir utsatt for oppgitthet feks,det er vell noe av det verste vi alle blir utsatt for)

  De har gjerne foreldre som følger alle disse ekspert rådene for god barneoppdragelse, men allikervel kommer til kort for barnet deres krever mye, er ikke så tilpassningsdyktig og bruker lengre tid på å lære.

  Disse foreldrene er sliten av alle pekefingrene,kommentarene og de oppgitte blikkene fra de som har"enkle,tilpassningsdyktige barn.(og eksperter)

  Jeg har følt det på kroppen!-Felix var fire år før han fikk et navn på utfordringene sine.

  Jeg har følt på de oppgitte blikkene,jeg har hørt kommentarene, og jeg har fulft rådene til punkt og prikke!! Jeg var utslitt! Diagnosen kom som en lettelse, for den gav oss hjelp!

  Den gav meg annekjennelse for jobben jeg gjorde, og den stoppet(nesten)"nebbet" på bedreviterene.

   

  Jeg hører for ofte og leser om foreldre(og eksperter) som kommenterer andre barn(de  barna som har "Fri barneoppdragelse) og foreldrene deres! Og de kommer med råd for få lydige veloppdragne barn. Forteller hva de har gjort for å få så veloppdragne barn .For det er vel årsaken til  uoppdragne barn?Nemlig fri barne oppdragelse?For all del,det finnes det også,men vi er vel kanskje litt vel rask med å konkludere?

   Hvis du ser et barn som ikke vasker hender når det kommer inn etter å ha vært ute å lekt eller har vært på toalettet, betyr det ikke nødvendigvis at foreldrene ikke jobber med denne problemstillingen. Det kan faktisk være at barnet bruker lang tid på å lære. har litt problemer med impulskontrollen og glemmer seg .

  At barn sparker i flysettene betyr ikke at foreldren har fri barneoppdragelse, men det kan være samme årsak jeg nevnte oppenfor, og foreldrene faktisk bare er utmattet av oppgitte blikk og spydige kommentarer.

  Jeg ga et tips til en eldre herre som uttalte seg om barn som sparker i flysettene,-Jeg sa" sett deg langt bak i flyet, for vi med barn vil helst plassere oss lengst fremme.Dahar du tatt ansvar!

  Og til den godt voksne damen på Kiwi en lørdag kl 1300 som klagde å over foreldre som ikke hadde kustus på skrikende barn,-sa jeg følgende" Dra å handle mandags moregn mellom 0900 og 1000 da er de fleste barn i barnehage og på skole!

  Og til dere som har "Englebarn"Jeg forstår at det er vanskelig å sette seg inn i andre sin situasjon.Det er vanskelig å skjønne hvordan det er å være alene med barneoppdragelsen, (bare ha to hender)Akkurat som jeg ikke kan sette meg inn i andre sin situasjon med hvordan det er å ha flere barn.

   Til dere foreldre som har et enkelt barn.-Vær takknemlig for at dere har barn som er tilpassningsdyktig,som lett tar instrukser og bare reagerer med litt furting når barnet deres ikke får viljen sin.Dere er heldig;men prøv å være ovenbærende med de som har et krevende barn for pekefingeren deres gjør foreldrene faktisk bare mer sliten!Det er ikke til hjelp!

   

  Og til dere foreldre som streber!

  Klapp dere selv på skulderen,husk at de som har behov for komme med oppgitte kommentarer, og pekefingeren mest sannsynlig ikke ville klart 200 meter i deres sko!!  All respekt og ære til dere....

   

   

  5 kommentarer

  ossplussautisme

  27.02.2016 kl.10:12

  haha, jeg har akkurat skrevet ferdig ett innlegg om akkurat det samme! Morro å se at vi tenker likt!

  Du er en løvemamma, det er helt sikkert! Og jeg har lest at du har fått avslag på klagen om avlastning. Det synes jeg er en ufattelig skam! Husk at du kan søke igjen snart!

  autismemor

  27.02.2016 kl.12:24

  ossplussautisme: vi er løve mødre:-)Jeg synes kjempebra at du har skrevet det og!!det kan ikke sies nok??????Jeg tenkte å sende inn ny søknad nå,måtte hente pusten først??Ha en fin dag med din fine familie????

  tepausen.blogg.no

  27.02.2016 kl.19:23

  Godt skrevet <3

  Ha en flott lørdag kveld

  Nybakt Løvemamma

  05.03.2016 kl.13:04

  Hei

  Tusen takk for et fantastisk innlegg. Jeg forstår så mye mer nå, og jeg merker at jeg får mer det jeg trenger enn kalde fakta fra helsesider etc. Min datter på 13 har nettopp fått diagnosen barneautisme, og jeg jobber for å sette meg inn i hva det er og hvordan jeg skal jobbe fremover. Innlegget ditt gav meg et løft og en stolthet, og jeg klapper meg selv og andre mammaer der ute på skulderen og roper høyt Løvemamma og stolt av det!!

  Jeg er så heldig at min datter fungerer tilnærmet godt i familiesituasjoner, og jeg kan få søte sms fra henne der hun forteller at hun er glad i meg og at vi er verdens beste foreldre :-D Og det varmer, for jeg vet hvor ensom hun er og hvor mye hun strever. Men hun er tapper og tøff.

  Masse klemmer til alle andre autismeforeldre <3

  autismemor

  07.03.2016 kl.07:54

  Nybakt Løvemamma: Ja jeg føler også at andre sin erfaring hjelper meg så mye:-)Det er viktig å klappe seg selv på skulderen, og løfter vi oss selv så løfter vi barna våre også:-)sender deg en stor klem:-)

  Skriv en ny kommentar